Krystyna68 Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Skład: pierś indyka puszka ananów puszka brzoskiń pół szklanki bulionu łyżeczke bazylii , szałwi i mięty łyzka żelatyny masło do wysmarowania formy pieprz, sól. Przygotowanie: Pierś ind. natrzeć solą , pieprzem , ziołami. Głęboką formę do pieczenia wysmarować masłem , ułyżyc mięso i piec 30 min. w piekarniku nagrzenym do 200 C , polewać obficie na zmianę bulionem , sokiem z brzoskiniowym i sokiem anasowym. Upieczone mięso ostudzić do gorącego sosu dodać żelatynę rozmoczona. W dwóch łyżkach zimnej przegotowanej wody. Mieszkać do całkowitego rozpuszczenia i oziębienia. Zimne mięso pokroić , ułożyć na półmisku , udekorować owocami , zaleć gęstniejącą galaretą i odstawić w chłodne miejsce. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.