Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Skład:

pierś indyka

puszka ananów

puszka brzoskiń

pół szklanki bulionu

łyżeczke bazylii , szałwi i mięty

łyzka żelatyny

masło do wysmarowania formy

pieprz, sól.

Przygotowanie:

Pierś ind. natrzeć solą , pieprzem , ziołami.

Głęboką formę do pieczenia wysmarować masłem , ułyżyc mięso i piec 30 min. w piekarniku nagrzenym do 200 C , polewać obficie na zmianę bulionem , sokiem z brzoskiniowym i sokiem anasowym. Upieczone mięso ostudzić do gorącego sosu dodać żelatynę rozmoczona.

W dwóch łyżkach zimnej przegotowanej wody. Mieszkać do całkowitego rozpuszczenia i oziębienia.

Zimne mięso pokroić , ułożyć na półmisku , udekorować owocami , zaleć gęstniejącą galaretą i odstawić w chłodne miejsce.

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.