jadzia1956 Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Witam! Proszę o przepis na dobry biszkopt bez proszku do pieczenia. Cytuj
Krystyna68 Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Biszkopt na dużą blache Skład: 5 jajek 1 szkl. kartoflanki 2 łyżka mąki zwykłej(tortowej) 1 szkl.cukru 1 mały proszek(2 pełne łyżeczki). Przygotowani: Ubić trzepaczką białka, z cukrem + szczypta soli, na sztywno, dodać żółtka, makę + proszek wszystko lekko wymieszać trzebaczką. Wstawić do nagrzanego piekarnika 180-200 stopni C. Piec 30 minut. Po ubieczeniu przekładamy biszkopt krem. Biszkopt nalezy ubiec wcześniej. Cytuj
jadzia1956 Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Dzięki, a macie coś bez proszku? Cytuj
zazula226 Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2006 mase przepisów znajdziecie na stronkach smacxzny, wystarczy dobrze poszukać w "Waszych przepisach". a ten jest mój, bez proszku, wg zyczenia;) :lol: : Ciasto biszkoptowe łatwe Składniki: - 6 jaj - 3/4 szklanki cukru pudru - 1 szklanka mąki Sposób przygotowania: Białka ubić na pianę z cukrem. Na wolnych obrotach dodać żółtka. Do jaj dodać mąkę i lekko wymieszać drewniana łyżką. Piec 30-40 minut w temperaturze 180-200° Pozdrawiam Cytuj
Dorota Opublikowano 12 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2006 Zazulko, moja mama stosuje podobną proporcję składników na biszkopt bez proszku, oto ona: - 6 jajek - 1 szklanka cukru - 1 czubata szklanka mąki (pszennej lub krupczatki) - dowolny aromat Sposób wykonania jest taki sam :) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.