Krystyna68 Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Składniki potrawy 1 słoik selera konserwowego 1 puszka (425 ml) kukurydzy 1 puszka (425 ml) ananasów (najlepiej w krążkach) 6-8 łyżek majonezu 4 jajka , sól , pieprz 20 dag szynki konserwowej lub chudej wędliny drobiowej (np. z indyku) w cienkich plasterkach , kilka gałązek natki pietruszki do dekoracji. Przepis Jajka ugotować na twardo. Zalać zimną wodą , przestudzić. Obrać , pokroić w drobnę kosteczkę. Szynkę pokroić w cienkie paski. Ananasy osączyc , syrop zachować. Podzielić krążki na małe kawałki. Seler i kukurydzę osączyć. Składniki saąłtki wymieszać z połową majonozu , przyprawic solą , pieprzem i odrobiną syropu ananasowego. Przełozyć do salaterki, posmarować resztą majonezu , schodzić . Udekorowac gałązkami natki. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.