ina12 Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2006 " Moja kuchnia" Składniki: 10 jajek, 40 dag pieczarek, 100 ml majonezu, 50g masła, natka pietruszki, sól, pieprz. Sposób przyrządzenia: Jajka ugotować na twardo, obrać, przekroić. żółtka wyjąć i posiekać. Pieczarki oczyścić, podsmażyć na maśle, wystudzić i zemleć, a następnie wymieszać z żółtkami, przyprawami, posiekaną zieloną pietruszką i majonezem. Masę nałożyć na białka i udekorować. ina12 Cytuj
gosiek50 Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2006 jajka super ,ale pieczarki starłam na tarce-grube oczka-i potem podsmażyłam i połączyłam z żółtkami .Rewelacja moje chłopaki się zajadali. Pozdrawiam Cytuj
monilek26 Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Ja tez robie jajka nadziewane pieczarkami w bardzo podobny sposób ale nie dodaje majonezu. Czy on nie prowadzi do tego ze nadzienie jest zbyt rzadkie? Cytuj
ina12 Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Dobry pomysł żeby wpierw zetrzeć pieczarki na tarce, podchwyciłam go i wypróbuję. Odpowiadam na drugą wiadomość: ja dodaję 100 ml majonezu, nadzienie nie jest za rzadkie, a majonez można dodawać według własnego upodobania. Przesyłam pozdrowienia. ina12 Cytuj
Anna22 Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Ja też robię takie jajka.Podaje je z surówką z pory i groszku z majonezem. Surówke wykładam na półmisek -robie taki kopczyk- a na około układam jajka. Zostawiam sobie zawsze jedno żółtko ugotowane na twardo i przecierając je przez sitko posypuje jajka. Bardzo ładnie wygląda i jajko w połaczeniu z tą surówką świetnie smakuje. Cytuj
ina12 Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Aniu ja je podaję na liściach sałaty, napisz proszę jaką surówkę robisz. ina12 Cytuj
Anna22 Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Ja ten przepis na jajka parę lat temu wyczytałam w gazetce. I te jaja były tam podane razem z taką surówką . a jest bardzo prosta: porę przekrajam na pół, myje, odcinam bardzo zielona część , a biała kroję w cieniutkie paseczki. Wsypuje do miseczki i sypie tak z pół łyżeczki cukru, i szczyptę soli. Mieszam i odstawiam na chwilkę by pora skruszała. Potem dodaje groszek konserwowy i majonez , mieszam i koniec .Potem robię tak jak pisałam, I ja wszystko mielę, najpierw żółtka potem posiekana pietruszkę a na końcu pieczarki.Natki daje dużo od 1,5 do 2 pęczków. pozdrawiam Ania :D Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.