wikimaki Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2006 dwa filety z kurczaka {pokroić w kostkę 1 cm} obsmażyć.Położyć na dno żaroodpornego naczynia i posypać zupą cebulową firmy winiary lub knorr.30 dag. wcześnie usmażonych pieczarek{na maśle wraz z cebulą} posypać drugą zupą cebulową.Wszystko zalać słotką śmietaną.Piec w piekarniku około150 -180 c przez 40 minut.podawać z ryżem lub chlebem życzę wszystkim smacznego.Warto spróbować.wikimaki pa. Cytuj
addda Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2006 przepis wydaje mi sie ciekawy,ale niemozliwy dla mnie do zrealizowania,poniewaz mieszkam za granica i nie mam mozliwosci kupienia tu zupy cebulowej. i tu wlasnie krotka uwaga:bardzo mnie zloszcza przepisy ktore zawieraja np. zupe cebulowa z knorra lub przyprawa do kurczaka kamis itp., po pierwsze prawdziwa sztuka kulinarna polega na samodzielnym stworzeniu takiej kombinacji przypraw czy innych skladnikow aby uzyskaz pozadany efekt, a po drugie takie przepisy sa dla nas(ludzi mieszkajacych za granica) po prostu niemozliwe do zrealizowania. niemniej jednak pomysl jest fajny i gdybym miala zupe cebulowa to pewnie bym to wyprobowala,pozdrawiam serdecznie!! Cytuj
wikimaki Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Droga Pani zdaję sobie sprawę że macie kłopot z dostaniem tych rzeczy,ale polecam Rumsztyk w sosie śmietanowym.Naprawdę smaczne proszę o odpowiedż jak Pani zrobi do uslyszenia Wikimaki. Cytuj
ottawa Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2006 droga addda, nie ma się co tak denerwować, przecież prawdziwa sztuka kulinarna polega na samodzielnym stworzeniu takiej kombinacji przypraw czy innych skladnikow aby uzyskaz pozadany efekt, prawda? więc troszkę inwencji i napewno coś kupisz tam, gdzie mieszkasz, za granicą!! Cytuj
DeLarge Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2006 addda jeśli to taki problem to napisz do mnie na priv to prześlę Ci te przyprawy które są dla Ciebie niedostępne, żaden problem :lol: pozdrawiam, DeLarge Cytuj
addda Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2006 ja sie wcale nie denerwuje,nie zloszcze itp,absolutnie!!! to moze wynika z zazdrosci ze chetnie schrupalabym tego kurczaka a nie moge :lol: pozdrawiam serdecznie!!!!! Cytuj
addda Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2006 to jeszcze ja moze ktos ma pomysl czym w tym przepisie zastapic ta nieszczesna zupe??? Cytuj
Dorota zza plota Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2006 ja tez mieszkam za granica i robie ta potrawe od dawna. U nas mozna kupic bez problemu zupe cebulowa (Zwiebelsuppe :lol: :lol: ) wiec nie mialam problemu. Ale z braku zupy (raz zapomnialam kupic)robilam tez samodzielnie Duzo cebuli (przynajmniej trzy albo cztery na dwie piersi) kroilam w cienkie krazki ze dwa zabki czosnku w plasterki, kubeczek smietanki oraz kostka rosolowa lub lyzeczka rosolku w proszku, pieprz, papryka slodka i troszke ostrej mieszalam w garnuszku podgrzewajac do polaczenia skladnikow. Sprawdzic smak erwentualnie dosolic ( musi byc naprawde pikantne bo kurczak duzo smaku "wchlonie"). Mozna dodac ulubione ziola jak na przyklad estragon albo tez sok cytrynowy (do smaku). reszta jak wyzej w przepisie wikimaki, ale ja robilam bez pieczarek. Ten nowy (dla mnie) wariant na pewno wyprubuje! Robilam rownierz odmiane z papryka i cebula, albo z pora i cebula posypane serem i zapieczone... Z takimi prostymi potrawami mozna swietnie experymentowac usmaczniajac czym kto lubi wiec odwagi addda! Jak to sie mowi cwiczenie czyni mistrzem! Cytuj
zuziorek Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Witam! Ja znam ten przepis trochę w innej formie: 1/2 ugotowanej paczki makaronu (najlepiej świderki lub kokardki) 1 podwójna pierś z kurczaka 2 paczki zupy cebulowej 0,5l śmietanki 30 % Na dno naczynia żaroodpornego układać kolejno: makaron posypany zupą pierś surowa pokrojona w kostkę, povegetowana makaron posypany zupą Wszystko zalac śmietanka zapiekac ok godziny Smacznego Cytuj
Dorota zza plota Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2006 pozdrawiam cie zuziorku, tez na pewno pycha. Czyli widac. dla kazdego cos dobrego :lol: :lol: Cytuj
zazula226 Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2006 ten sam przepis tylko inny "ilościowo" podawałam na forum troszke wcześniej... a co do zagranicy, gdzie ta zagranic, bo kuzynka z niemiec znalazła jakieś zamienniki, i mogłabym się jej zapytać, pozdrawiam Cytuj
zazula226 Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2006 ten sam przepis tylko inny "ilościowo" podawałam na forum troszke wcześniej... a co do zagranicy, gdzie ta zagranic, bo kuzynka z niemiec znalazła jakieś zamienniki, i mogłabym się jej zapytać, pozdrawiam Cytuj
aniela Opublikowano 7 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2006 A to zaskoczenie! Ja sadzilam ze firma KNORR jest tak popularna, iz nie ma problemu z jej znalezieniem za granica. Mieszkam w Kanadzie i jest ona w kazdym sklepie pod nazwa: ONION SOUP. A jak nie, to w kazdym kraju za granica mozna znalesc sklepy, ktore posiadaja rozne artykuly z Polski i nie tylko!!?? Pozdrawiam, majka. Cytuj
wikimaki Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Proszę o odpowiedż czy potrawa smakowała Pa Wikimaki Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.