Dorota Opublikowano 14 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2006 ... A co do myszy, to przeciez to takie mile stworzenia, co sie czepiacie;)) Wstyd się przyznać :-D ale ja się strasznie boję takiego małego stworzonka :-D Cytuj
Alika Opublikowano 14 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2006 Dorotka, nawet takiego niezywego, plywajacego;)? Cytuj
Dorota Opublikowano 14 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2006 Oj, nawet takiego nieżywego :-D Ja na samo słowo mysz - dostaje białej gorączki :-D brrr ... Cytuj
Jola_A. Opublikowano 14 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2006 ech, Jola, a ja myslalam, ze mi cos na suchosc piersi zaradzisz :-D Alika jeszcze nie zrobilam tego kurczaka , wiec nie wiem co Ci poradzic, ale poczekaj moze ktos kto robil , cos napisze na ten temat. Polej go piwem :-D :-D Cytuj
cyga Opublikowano 14 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2006 Hmm, zrobilam te potrawe, ale jakos wyszlo mi sucha..zreszta takie mialam obawy, bo piersi z kurczaka nie naleza do soczystych. Troszke sie rozczarowalam.. A co do myszy, to przeciez to takie mile stworzenia, co sie czepiacie;)) Ja zrobiłam to wg Doroty zza płota (bez zupy) a ten kubeczek śmietany to było ok 400ml. Smakowało bardzo dobrze. Na suchość czy to kurczaka czy indyka dobrze działa wysoka temperatura, krótkie smażenie i zasada :jeśli masz dużo mięsa to podziel je do smażenia na części tak by mięso smażyło się a nie puściło wodę i gotowało się. Po krótkim smażeniu kiedy mięso bedzie przybierało złocisto-brązowy kolor ale będzie jeszcze sprężyste można je poddusić pod pokrywką nawet dodać niewiele wody. Suchość piersi kurczaka jest też często spowodowana sposobem karmienia (nic na to nie poradzisz) lub zbyt długim mrożeniem. Mięso może być soczyste, wszystko zależy od sposobu przyżądzenia np. do pieczenia piersi w całości należy przede wszystkim piec pierś ze skórą, wcześniej przynajmniej na dobę namoczyć w zalewie z pieprzu, soli i ulubionych przypraw. Cytuj
Bernimek Opublikowano 15 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2006 Wykonuję tę potrawę bardzo często i zawsze wychodzi smakowicie ... Cytuj
wikimaki Opublikowano 16 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2006 Moi Drodzy ten kurczak nie może wujść za suchy leciutko w czasie pieczenia kapnijcie troszeczkę wody podlejcie od czasu do czasu Pa .wikimaki :-D :-D :-D Cytuj
Alika Opublikowano 16 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2006 Bernimek, u Ciebie ta potrawa jakos smaczniej wyglada:)) Cytuj
Bernimek Opublikowano 16 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2006 Aliko nie zrażaj się niepowodzeniami tylko gnaj do przodu ! Spróbuj jeszcze raz ... przekonasz się, że warto ! Robię tę "zapiekankę" zgodnie z pierwotnym przepisem Wikimaki i bardzo smakuje Moim domownikom i gościom. Jest to potrawa, która na dobre zagościła w Naszym menu. Cytuj
wikimaki Opublikowano 24 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2006 Dziekuję za ocenę Pa.Wikimaki :-D :-D Cytuj
Klosewik Opublikowano 25 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2006 Potrawa wyszła doskonale i goście imieninowi byli nią zauroczeni... :-D Cytuj
wikimaki Opublikowano 25 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2006 Dziękuję za odpowiedz ciesze się bardzo.Pa.Wikimaki Cytuj
ilka76 Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Danie bardzo dobre. Rodzince bardzo smakowało.Pozdrawiam :mrgreen: Cytuj
Kubasie Opublikowano 6 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2006 Danie rewelacja mojemu mężowi bardzo smakomało i mi oczywiście tez.Mam tylko małą prożbe do ciebie abys mi odpowiedziała na moje pytanie .Ile dać cebuli (ja dałam jedną moze to za mało0 i jaką pojemność smietanki słodkiej(ja dałam całe opakowanie 350 ml). Danie bomba polecam wszystkim .Jeżeli ktoś jeszcze nie robił to nie ma na co czekać do roboty.pychota .gratuluje przepisu. :) :) :) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.