marika Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Jadłam to już i musze przyznać że to jest przepyszne. Myślałam że będzie to trochę mdłe, ale niesamowicie się zdziwiłam. GORĄCO POLECAM!!!!!! Cytuj
wikimaki Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Cieszę się że smakowało .Sprawia mi to ogromną radość.Dziękuję za odpowiedż .Pa Pa.Wikimaki Cytuj
wikimaki Opublikowano 1 Maja 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2006 Moi drodzy zrobiłam z makaronem pycha pa.Wikimaki Cytuj
wikimaki Opublikowano 28 Maja 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2006 Do tego również dałam pieczarki super .Wikimaki Cytuj
Bernimek Opublikowano 29 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2006 Zapiekanka jest bardzo dobra! Skuszę się jeszcze, aby zrobić tę z makaronem. Cytuj
wikimaki Opublikowano 1 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2006 Dodam że z ryżem też pychota.wikimaki Cytuj
Jola_A. Opublikowano 1 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2006 a czy oprocz zupy nie potrzebne sa inne przyprawy typu sol, pieprz ?? :D Cytuj
cyga Opublikowano 1 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2006 witam kilka tygodni temu postanowiłam gotować wszystko bez "ulepszaczy" smaku , gdyż mój synek karmiony piersią reagował na wszelkie sztuczne i pędzone dodatki biegunką i wysypką. Dopiero to uzmysłowiło mi jak dużo świństw odkłada się w naszym organiźmie i jaki ma to wpływ na naszą przemianę materii. Jest to kuchnia pracochłonna, ale smak satysfakcjonuje całą rodzinę i znajomych. Twierdzą że u nas kazda potrawa smakuje inaczej. Do kosza poszły wszelkie delikaty, ziarenka, kostki i zupki w proszku. Zagościły na dobre zioła suszone i świeże, warzywa, czosnek, cytryna i delikatne octy i inne dodatki. Cieszę się że mogę prowadzić taką kuchnię i bardzo było mi miło kiedy jeden ze znajomych powiedział, że w moim domu celebruje się bycie razem nawet poprzez gotowanie i posiłki. Zdaję sobie jednak sprawę że nie wszyscy mają na to czas i ochotę, ale tym którzymogą to robić serdecznie polecam taką zmianę. Cytuj
DeLarge Opublikowano 4 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2006 właśnie brak czasu jest tutaj bardzo istotny, też bym chciał zrezygnować z "ulepszaczy" ale z własnej wygody tego nie robię Cytuj
Bernimek Opublikowano 4 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2006 Zgadzam sie w zupełności z DeLarge! ... gdyby doba miała 48 godzin ... pewnie mielibyśmy czas na wszystko. Pomyśleć, ugotować, skonsumować z przyjemnością i posprzątać kuchnię wiedząc, że jeszcze zostaje trochę czasu dla siebie i rodzinki. A tak potrawy szybkie i wszelkie "ulepszacze" są nieodłącznymi gośćmi w Naszych kuchniach. Cytuj
Jola_A. Opublikowano 4 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2006 Zgadzam sie co do ulepszaczy z cyga, ale z drugiej strony to i warzywa i owoce w dzisiejszych czasach nie sa az takie bez skazy, pelno w nich chemii, z opryskow i nawozow. A niektore to maja tyle olowiu, ze az świeca. Cytuj
wikimaki Opublikowano 4 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2006 Nie potrzeba żadnych przypraw Pa.wikimaki :D Cytuj
Jola_A. Opublikowano 4 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2006 ok. dzieki. wyprobuje i napisze Cytuj
arabika Opublikowano 4 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2006 Zgadzam się całkowicie z z Jolą warzywa i owoce sa nie tylko nafaszerowane chemia ale takze genetycznie modyfikowane co nie jest obojętne dla naszego oranizmu :D Z kolei kilka dni tem na Polsacie w nocy leciał program odnosnie produktów żywnosciowych ,Zgroza mnie ogarneła kiedy zobaczyła co jemy! .Tunczyki z rtęcia , chinski miód który może uszkodzic szpik kostny ,kolorowe wody które zawieraja składniki wypłukujące z organizmu wapń, parówki w które jest wszystko oprócz mięsa, soki które nie powinny sie nazywac sokami bo w wiekszości składają sie z wody . Przerażenie jednak ogrneło mnie kiedy usłyszałam w programie ze woda która kupujemu w sklepach (nawet ta dla dzieci ) jest bardziej zanieczyszczona bakteriologicznie niz zwykła kranówka !!! Wypowiadał sie bakteriolog W Polsce jest brak kontroli poniewaz Instytut Higieny i żywnosci dziła papierkowo!!! Niestety wycofane produkty zywnościowe z innych krajów trafiaja takze do naszych sklepów a pózniej do naszych żoładków Gdybysmy chcieli sie zdrowo odzywiac to nie wiem czy nie czekała by nas śmierc głodowa :D Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi