Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

" Moja kuchnia" 6 jajek, 130 g swieżego chrzanu, 100 ml śmietany kremowej, 400 g bulionu ( może być z kostki) 50 g margaryny 40 g mąki pszennej, 1-2 rzodkiewki, 1 cytryna, sól, cukier. Sposób przyrzadzania: Chrzan namoczyć, oczyścić, opłukać, zetrzeć na tarce i skropić sokiem z cytryny. Z margaryny i mąki sporzadzić zasmażkę: mąkę wsypać na lekko rozgrzaną margarynę, wymieszać, zdjąć z ognia i dodać bulion dokładnie mieszając. Dodać śmietanę, chrzan i przyprawić. Rzodkiewki umyć i pokroić w plasterki. Jajka ugotować na twardo i obrać, delikatnie naciąć jajka w pionie. W nacięcia włożyć plasterek rzotkiewki. Jajka ułożyc na półmisku i polać sosem chrzanowym. ina12

Opublikowano

Zapomniałam napisać o dekoracji. Z jednej rzodkiewki zrobić kształt kwiatka, położyć jarmuż, względnie natkę pietruszki, albo udekorować według własnego pomysłu. ina12

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.