ina12 Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2006 " Moja kuchnia" 6 jajek, 130 g swieżego chrzanu, 100 ml śmietany kremowej, 400 g bulionu ( może być z kostki) 50 g margaryny 40 g mąki pszennej, 1-2 rzodkiewki, 1 cytryna, sól, cukier. Sposób przyrzadzania: Chrzan namoczyć, oczyścić, opłukać, zetrzeć na tarce i skropić sokiem z cytryny. Z margaryny i mąki sporzadzić zasmażkę: mąkę wsypać na lekko rozgrzaną margarynę, wymieszać, zdjąć z ognia i dodać bulion dokładnie mieszając. Dodać śmietanę, chrzan i przyprawić. Rzodkiewki umyć i pokroić w plasterki. Jajka ugotować na twardo i obrać, delikatnie naciąć jajka w pionie. W nacięcia włożyć plasterek rzotkiewki. Jajka ułożyc na półmisku i polać sosem chrzanowym. ina12 Cytuj
DeLarge Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2006 takie jajka musza się nieźle prezentowac na talerzu(ta rzodkiewka)...hmm jutro piątek więc może zamiast ryby takie jajka zjemy :lol: Cytuj
ina12 Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zapomniałam napisać o dekoracji. Z jednej rzodkiewki zrobić kształt kwiatka, położyć jarmuż, względnie natkę pietruszki, albo udekorować według własnego pomysłu. ina12 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.