wikimaki Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Nogi z kurczaka skropić cytryną zostawić na 1godzinę.Potem rozgrzać tłuszcz zrumienić z jednej i z drugiej strony.Następnie wymieszać koncentrat dwie łyżki płaskie oraz dwie łyżeczki chrzanu wymieszać dodając z dziesięć rodzynek.wlać wszystko do podpieczonego kurczaka i na małym ogniu próżyć do miękości na koniec polać lekko {dobra łyzka śmietany}i jeszcze trochę trzymać na małym ogniu z dwie minutki.Podawać z ziemniaczkami lub chlebkiem.Życzę wszystkim smacznego Wikimaki.Pa. Cytuj
Magdalena Opublikowano 7 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2006 Czy tego kurczaka nie przyprawiać solą, pieprzem . Cytryna wystarczy .Przepis ciekawy ! pozdrawiam Magdalena! :lol: Cytuj
wikimaki Opublikowano 7 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2006 Kurczaka osolić przed pieczeniem bez pieprzu. Cytuj
wikimaki Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Proszę o odpowiedż czy potrawa smakowała.Pa Wikimaki Cytuj
Gość Magi Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Bardzo dobry sposób na urozmaicenie kurczaczka :lol: Aczkolwiek ja dokonałam powaznych zaniedban- nie skropilam cytrynka, bo nie mialam, i teraz widze ze zapomnialam rodzynek... :lol: ale i tak dobre :) nastepnym razem juz zrobie jak nalezy :lol: Cytuj
wikimaki Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Cieszę się że smakowało sprawia mi to ogromną przyjemność.Dziękuję za odpowiedż Pa Pa.Wikimaki Cytuj
wikimaki Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Kochani polecam gorąco na niedzielny obiadek pa wikimaki Cytuj
cyga Opublikowano 6 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2006 Zrobiłam kurczaka dziś rano na śniadanie. Jako że nowe przepisy robię zawsze w małch ilościach, dlatego że mój pies i tak dużo waży, wszyscy byli rozczarowani że po jednej porcji nie było dokładki. Smakuje wspaniale powtórka na obiad :) Cytuj
cyga Opublikowano 1 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2006 zrobiłam kurczaczka zgodnie z przepisem, jest wysmienity zwłaszcza z pieczywem, do tego pikantne ogórki w musztardzie i grzech obżarstwa popełniony!!!!!!!!!!!! :D Cytuj
wikimaki Opublikowano 4 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2006 dziękuję za odpowiedż zawsze mnie to cieszy.Pa. wikimaki :D Cytuj
wikimaki Opublikowano 12 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2006 kochani cieszę się ogromnie że smakuje w końcu to kurczak ala radziwił pa .wikimaki :-D :-D :-D Cytuj
wikimaki Opublikowano 12 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2007 kochani tego kurczaczka podaję również z frytkami Pa .Pa. :) Cytuj
Jolcia Opublikowano 12 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2007 Kurczaka robiłam jakiś czas temu i zjadłam samego. Jest dobry i godny polecenia.Mam zamiar znowu go zrobić.Pozdrawiam. :) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi