Jamaica Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2006 -po połowie piersi kurczaka (tzn. po połowie "serduszka") na osobę -adekwatna do tego ilość krążków ananasa z puszki -dokładnie tyle samo plasterków żółtego sera -ulubione przyprawy -oleju (do smarowania filetów i do smażenia) Piersi rozbić na w miarę cienkie kotlety. Każdy z nich natrzeć ulubionymi przyprawami (można też iść na łatwiznę i skorzystać z gotowej przyprawy do kurczaka, jaką oferuje wiele firm :D), a później posmarować olejem. Odstawić na godzinkę do lodówki. Na patelni rozgrzać olej, "wrzucić" na nią kotlety. Podsmażyć je z jednej strony. Odwrócić na drugą stronę. Na każdym kotlecie położyć po 1 plasterku ananasa i po 1 plasterku sera. Przykryć pokrywką i smażyć aż do roztopienia się sera. Podawać jak każde danie obiadowe tego typu-z ziemniaczkami, frytkami czy ryżem. No i z surówką oczywiście, bo witaminy to podstawa :D Niewiarygodnie szybkie i niewiarygodnie pyszne :D Naprawdę fajna odmiana od zwykłych, nuuuuudnych kotletów :-) Polecam! Smacznego :D Cytuj
gosiek50 Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Już wiele razy w ten sposób robiłam kotlety schabowe i z kurczaka ,jest to godne polecenia ,bo o niebo lepsze niż te suche kotleciki . Pozdrawiam Cytuj
Jamaica Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgadzam się z Tobą. Z resztą zawsze to jakaś odmiana, bo nie wiem czy się ze mną zgodzisz, ale najgorsze co może być w kuchni to rutyna... Cytuj
monilek26 Opublikowano 8 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2006 ....Żeby nie popaść w rutynę to ostatnio zaserwowałam mojej rodzince jeszcze inne "kotlety". Na rozbitą i przyprawioną pierś z kurczaka położyłam plasterek sera, na to połówkę ananasa i zwinęłam całość jak de volaja. Obsmażyłam ze wszystkich stron. Wszystkim smakowało :) Pozdrawiam Cytuj
Jamaica Opublikowano 9 Maja 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2006 Fajny pomysł miałaś z tym zawijaniem! Napewno skorzystam z niego w swoim czasie :) Cytuj
Magdalena Opublikowano 16 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2006 Przy njbliższym obidku piersiowym z ochotą wypróbuję ! pozdrawiam, Jamaico gorąco Magdalena!!! :) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi