Bernimek Opublikowano 8 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2006 Addo! Wypróbuj koniecznie to ciasto bo jest super-rewelacyjne !!! A może śmietanka w aerozolu - możnaby nią udekorować ciasto zaraz przed podaniem ...w każdym razie zawsze jest pewność, że wyjdzie ubita śmietanka Cytuj
gosiek50 Opublikowano 31 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2006 Sądząc po komentarzach to ciasto musi być pyszne - w najbliższym czasie je upieke. :-) :-) Pozdrawiam Cytuj
asiek Opublikowano 1 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2006 Robiłam to ciasto poprostu super!!!!nie da sie tego opisac słowami - dziekuje za fajny przepis :-) Cytuj
Dorota Opublikowano 7 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2006 Zrobiłam to pyszne ciasto na urodziny mojej babci - goście byli zachwyceni nim, każdy tylko pytał - co jest w tym kremie "takiego innego" :-) Ciasto po prostu REWELACJA :D Cytuj
ina12 Opublikowano 8 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2006 Bez zastanawiania się koniecznie muszę to ciasto upiec. Już czytając przepis doszłam do wniosku ze musi być bardzo pyszne. ina12 Cytuj
Dorota Opublikowano 8 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2006 Spróbuj Ineczko spróbuj - bo ciasto naprawdę pyszne - powodzenia :-) Cytuj
gabi-ostra Opublikowano 8 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2006 Jamaico mam pytanie!Czy do tego ciasta konieczna jest prawdziwa Nutella?Pytam ponieważ nie należy ona do najtańszych,a ja mam wielką ochotę upiec to ciasto.Niestety z moim budżetem ostatnio krucho,ale może dałoby się zastąpić Nutelke czymś tańszym?Proszę o odpowiedż i z góry dziękuję! Cytuj
ina12 Opublikowano 8 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2006 Dorotko u mnie jest taka sytuacja, jak sie skończy drożdzówka bez urabiania to już mam piec następną. Powiedziałam koniec z drożdzówką, trzeba piec bardziej luksusowe smakołyki i właśnie na niedzielę upiekę biszkopt z nutellą i suszonymi śliwkami i do tego może jeszcze inny placek, zastanowię się. ina12 Cytuj
ina12 Opublikowano 11 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2006 Dziękuję bardzo Jamaice za przepis na ciasto które jest pierwszorzędnym rarytasem. Oprócz tego ciasta upiekłam jeszcze tort bananowy z mojego przepisu, jest smaczny. Niestety moim domownikom jak i mnie osobiście bardziej smakowało właśnie Twoje ciasto. Ja posypałam wierzch ciasta utartą czekoladą a bardzo mnie ciekawi czym udekorowała wierzch Dorotka. Jestem pewna że da odpowiedź, przypuszczam co to może być ale nie mam pewności. Cytuj
Pola Połetek Opublikowano 12 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2006 No, no! Tyle pozytywnych opinii, że grzech było by nie upiec tego ciasta. W przyszłym tygodniu odwiedzą mnie dzieci więc będzie okazja, żeby zrobić coś nowego. Problem tylko polega na tym, że tam jest kakao, a moja synowa nie może go jeść. Może zasugerujecie coś równie pysznego, żebym i jej mogla sprawić przyjemność (bez kakao)? Będę bardzo wdzięczna. Pozdrawiam wszystkich bardzo serdecznie. Cytuj
ina12 Opublikowano 12 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2006 Witaj Polu ja bym zrobiła na Twoim miejscu to ciasto. Zrób je w dwóch małych tortownicach,myślę że o średnicy 21 cm, o tym osobiście wiesz że podzielisz ciasto na połowę i jeden spód będziesz miała kakaowy a drugi biały i problem będzie rozwiązany. Największą radochę będzie miała synowa bo będzie miała większą ilość tego pysznego ciasta do delektowania. Pozdrawiam Polu Ciebie serdecznie. ina12 Cytuj
Gość beti Opublikowano 12 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2006 bardzo smaczny ;) przepis wypruboje go na meza imieniny mysle ze bedzie smakowal Cytuj
Dorota Opublikowano 12 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2006 ... Czy do tego ciasta konieczna jest prawdziwa Nutella? ... może dałoby się zastąpić Nutelke czymś tańszym? ... Można w małej ilości mleka lub słodkiej śmietany rozpuścić 1-2 tabliczki gorzkiej czekolady. Następnie do utartego masła zamiast Nutelli dodawać rozpuszczoną czekoladę - kiedyś robiłam w taki sposób krem, i był dobry - polecam :P ... Ja posypałam wierzch ciasta utartą czekoladą a bardzo mnie ciekawi czym udekorowała wierzch Dorotka ... Ineczko, ja też starłam na wierzch ciasta czekoladę - to była gorzka czekolada, przez cały dzień trzymałam ją w kuchni, więc nie była taka twarda i potem dobrze się ją tarło. A tarłam ją prosto na ciasto, na tarce o dużych oczkach i starałam się tak trzeć, aby te wiórki czekoladowe były jak najdłuższe - powodzenia :P ... Problem tylko polega na tym, że tam jest kakao, a moja synowa nie może go jeść. Może zasugerujecie coś równie pysznego, żebym i jej mogla sprawić przyjemność (bez kakao)? ... ;) biszkopt można upiec jasny - bez dodatku kakao; ;) krem z Nutellą - Nutellę można zastąpić kawą rozpuszczalną np. ok. 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej zalać niewielką ilością gorącej wody, gdy to ostygnie dodać do utartego na puszystą masę masła, a dalej postąpić już zgodnie z przepisem :-D Życzę wszystkim powodzenia i smacznego :P Cytuj
gabi-ostra Opublikowano 12 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2006 Dziękuję Dorotko za radę!Myślę że to może być dobry sposób,ale ja myślałam czy by można zastąpić Nutellę jakimś tańszym kremem czekoladowym-w sklepach jest tego bardzo dużo.A pytam dlatego bo nie wiem czy nie zmieni to za bardzo smaku ciasta. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.