KasiaN4 Opublikowano 29 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2007 Dzisiaj zrobiłam ciasto i już połowy nie ma. Naprawdę przepyszne. Polecam wszystkim. Cytuj
Klosewik Opublikowano 7 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2007 Ciasto robiłam pierwszy raz. Placuszek cieszy oko i podniebienie, chociaż jest bardzo syty, jak tort. Wiecej niż kawałek do kawy nie da się zjeść. :P Mam nadzieję, że jutro bedzie smaczniejszy i smaki przejdą dokładnie w całe ciasto. Cytuj
gabi-ostra Opublikowano 7 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2007 Ja właśnie robiłam to ciasto dwa dni temu na moje urodziny.Powiem tylko tyle-niebo w gębie!!!!Już dawno nie jadłam tak pysznego wypieku.Zarówno w domu jak i w pracy ciacho zrobiło furorę.Polecam wszystkim niezdecydowanym. Cytuj
gosinka82 Opublikowano 8 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2007 witam :P ciasto jest przepyszne, zrobiłam je na urodziny mojej mamy i zrobiło wrażenie. Jednak mam pytanie: czy można masę zrobić z jakichś innych składników? Chodzi mi o tę smietanę - bo ubijałam jedną - nie ubiła się, kupiłam drugą - schłodziłam w lodówce i też mi się nie ubiła :P co za porażka z tą smietaną. Rozumiem jedna, ale żeby dwie? W końcu dodałam całe opakowanie śnieżki i jakoś sie ubilo na sztywno. Ale tak za nic nie chciały się ubić. Może macie jakieś pomysły na masę "bez śmietany" :P Pomijając perypetie ze śmietaną ciasto pyszota :P :P Cytuj
Klosewik Opublikowano 9 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2007 A jaką śmietanę brałaś ? 30 - procentowa u mnie to było tylko kilka chwil ubijania mikserem, potem śmietan - fix i ciacho było "sztywne". W pracy zachwytom nie było końca. Cytuj
gosinka82 Opublikowano 9 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2007 Tak, miałam 30% - taką w żółtym kartoniku z Łowicza i nie wiem czemu sie nie ubiła Cytuj
biedroneczka Opublikowano 6 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2007 ciasto zrobiłam wyszło pyszne polecam jak dla mnie śliwki lepiej namoczyć w spirytusie Cytuj
Klosewik Opublikowano 6 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2007 Czy ktoś z Was moczył śliwki w rumie ? Myślę, że też może być dobre... ;) Cytuj
carolina0 Opublikowano 7 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2007 Jamaica.......... ciacho poprostu rewelacja............. robilam juz go kilka razy , i maz niepotrafi sie go na chwalic............ jak dalej bede was tutuaj odwiedzala to chyba bedzei rozwod w domu ;) Cytuj
Klosewik Opublikowano 8 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2007 Ciasto zrobione kolejny raz i znów... rewelacja. Jedząc je czuję się, jakbym była w eksluzywnej kawiarni. :-( Cytuj
viola32 Opublikowano 10 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2007 Na swieta pieke piernik, makowca,dwa serniki kazdy inny i zastanawialam sie jeszcze nad dwoma ciastami...myslalam o princessie ale chyba zrobie to ze sliwkami.Pieknie sie prezentuje,tylko ta nutella...ale jak na swieta to mozna raz zaszalec! Cytuj
Katarzyna Opublikowano 11 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2007 Wiolu nie zastanawiaj się wcale 🙂 na pewno nie pożałujesz :P Ja też go będę robiła :D już mi ślinka leci :D I wcale się nie obawiaj nie jest słodki, tak jak by się wydawało :D Cytuj
iwona30 Opublikowano 14 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2007 Upiekłam ten placek wszystko jest ok tylko biszkopt wyszedł twardy nie wiem dlaczego napączowałam go i mam nadzieję że do jutra troche odejdzie bo mam gości. Ale jak go wyciągłam to był miękki co sie stało że stwardniał nie mam pojecia. Cytuj
Katarzyna Opublikowano 15 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2007 Iwonko ja robiłam biszkopta ze swojego przepisu , więc trudno mi powiedzieć dlaczego tak Ci wyszło :P Napisz koniecznie czy Ci zmiękł i czy smakował :) Ja już się nie doczekam chyba do świąt i zrobię M na urodziny w poniedziałek :) ale zrobię na oszukańcu :arrow: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.