Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

-150 g mąki -50 g cukru -50 g miodu -100 g margaryny -2 jajka -2 małe banany -0,5 łyżeczki proszku do pieczenia Banany obrać i rozgnieść widelcem. Dodać do nich pozostałe składniki i utrzeć na gładką masę. Na przygotowaną blachę nakładać łyzką cisteczka, pamiętając o odtępach, ponieważ w trakcie pieczenia ciasteczka wyrosną. Piec ok. 10-15 minut w temperaturze ok. 1800C. Mają być rumiane i wyrośnięte. Nazwa jest może zaskakująca i właściwie nie wiem skąd się wzięła (może ze względu na te banany...), ale ponieważ pod taką właśnie nazwą otrzymałam przepis, stwierdziłam,że nie mam prawa jej zmieniać :D Zapewniam jednak,że bez względu czy małpi czy też nie- jest to na pewno przysmak :D

  • 1 miesiąc temu...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ciasteczka zrobiłam dzisiaj (skończyły się PETITKI) a dekoracje własnoręcznie wykonała moja trzyletnia córcia.

Bardzo smaczne i szybko sie je wykonuje!

P*O*L*E*C*A*M !!!

post-968-1150017281_thumb.jpg

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.