Jamaica Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2006 -150 g mąki -50 g cukru -50 g miodu -100 g margaryny -2 jajka -2 małe banany -0,5 łyżeczki proszku do pieczenia Banany obrać i rozgnieść widelcem. Dodać do nich pozostałe składniki i utrzeć na gładką masę. Na przygotowaną blachę nakładać łyzką cisteczka, pamiętając o odtępach, ponieważ w trakcie pieczenia ciasteczka wyrosną. Piec ok. 10-15 minut w temperaturze ok. 1800C. Mają być rumiane i wyrośnięte. Nazwa jest może zaskakująca i właściwie nie wiem skąd się wzięła (może ze względu na te banany...), ale ponieważ pod taką właśnie nazwą otrzymałam przepis, stwierdziłam,że nie mam prawa jej zmieniać :D Zapewniam jednak,że bez względu czy małpi czy też nie- jest to na pewno przysmak :D Cytuj
Jola_A. Opublikowano 30 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2006 no co nazwa calkiem, calkiem, wyglada na to ze ciastka tez sa dobre, czy ktos juz moze wyprobowal to malpie cudo ? :D Cytuj
Bernimek Opublikowano 11 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2006 Ciasteczka zrobiłam dzisiaj (skończyły się PETITKI) a dekoracje własnoręcznie wykonała moja trzyletnia córcia. Bardzo smaczne i szybko sie je wykonuje! P*O*L*E*C*A*M !!! Cytuj
gosiek50 Opublikowano 11 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2006 Te ciasteczka wyglądają bardzo zachęcająco ,upieke je przy najbliższej okazji. :-D :-D :-D Pozdrawiam Cytuj
Bernimek Opublikowano 11 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2006 Gosiu! Radzę zrobić z podwójnej ilości, bo szybko znikają ze stołu ... Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.