didloo Opublikowano 3 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2004 25 dag podłużnych biszkoptów puszka brzoskwiń galaretka owocowa 2 serki homogenizowane waniliowe (po 25 dag) 2 żółtka 3 łyżki cukru pudru łyżka żelatyny szklanka kremówki Żelatynę namoczyć w 3 łyżkach wody, podgrzać do rozpuszczenia, przestudzić. Galaretkę (np. cytrynową) zalać szklanką gorącej wody, dobrze rozmieszać, odstawić w chłodne miejsce. Brzoskwinie odcedzić, odłożyć 3 połówki do dekoracji, resztę pokroić w paski. 3/4 syropu wykorzystać później do nasączenia biszkoptów. Serki utrzeć z żółtkami i 2 łyżkami cukru pudru, dodać kremówkę ubitą z pozostałym cukrem i owoce, wymieszać , wlać żelatynę. Większą część biszkoptów ułożyć w prostokątnej formie, polać syropem z brzoskwiń, przykryć masą serową. Wierzch wygładzić, posypać pozostałymi - startymi na tarce lub pokruszonymi- biszkoptami, skropić resztą syropu, udekorować brzoskwiniami , zalać tężejącą galaretką. :D Cytuj
Dorota Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Zrobiłam torcik na urodziny mojej mamy :grin: Bardzo nam smakował :grin: Tak szybko zaczęliśmy go jeść, że zapomniałam zrobić zdjęcie torcika zalanego galaretką... upsss :grin: Dziękuję za przepis i pozdrawiam :grin: Cytuj
Dorunia Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Dorotko piękny tort zrobiłaś dla mamy...teraz wygląda apetycznie,a z galaretką pewnie jeszcze lepiej się prezentował,a smakował pewnie wybornie :grin: Cytuj
Ilona74 Opublikowano 14 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2007 Mam zamiar zrobic ten torcik. Jaka ma byc średnica tortownicy? Cytuj
Dorota Opublikowano 14 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2007 23-25 cm Powodzenia :wink: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi