Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

-ok.12 ziemniaków średniej wielkości -czosnek (w zależności od upodobań) -3 łyżki masła -10 dag żółtego sera -zioła prowansalskie -papryka w proszku Ziemniaki obrać i pokroić na ćwirtki. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym masłem. Resztę masła rozłożyc na wierzchu ziemniaków. Podobnie uczynić z drobno pokrojonym czosnkiem. Całość oprószyć lekko papryką i znacznie bardziej obficie ziołami prowansalskimi. Zapiekać przez mniej więcej 40 minut. Później wyjąć na chwilę z piekarnika, posypać tartym serem i zapiekać aż do momentu stopienia się sera. Smacznego :D

  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witaj Jamajko.Zapasy świąteczne się pokończyły i dziś zrobiłam swoim chłopakom kartofelki z serem,zajadali się aż uszy im się trzęsły.Potrawa znakomita,polecam . Pozdrawiam

  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Wczoraj zrobiłam takie ziemniaczki. Proste i smaczne danie. Do tego mieliśmy sałatę ze smietaną i chłodne kwaśne mleczko. Dziękuje za przepis i polecam innym.

Opublikowano

Ja również robilam te ziemniaczki,dodałam tylko więcej sera,bo u mnie bardzo go lubią i trochę dluzej niż 40min piekłam,gdzies ok 60min.Może pokroiłam zbyt duze kawałki i dlatego musiałam dłuzej piec,ale były pyszne:) Dzięki za przepis!

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.