Jamaica Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2006 BISZKOPT: -4 jaja -1 szklanka cukru -0,5 szklanki mąki pszennej -taka sama ilość mąki ziemniaczanej -1 łyżeczka proszku do pieczenia -2 łyżki kakao KREM: -0,5 kostki masła -0,5 kostki dobrej margaryny -2 jaja -6 łyżek cukru -30 dag truskawek (w sezonie świeżych-drobniutko pokrojonych; teraz mogą być mrożone) PRZYDA SIĘ WAM TEŻ... -paczka małych bezów -polewa czekoladowa BISZKOPT: Z podanych składników upiec biszkopt (odsyłam do wielu fantastycznych przepisów na tej stronie), wystudzić go i przekroić na 2 placki. KREM: Jaja z cukrem ubić na parze na puszystą masę. Wystudzić. Masło i margarynę utrzeć, dodawać do niego po łyżce utarte jaja. Wciąż ucierając dodawać po troszeczku truskawki. Spód biszkoptu posmarowac połową kremu, wetknać bezy (tyle, ile się tylko zmieści), nałożyć pozostały krem i przykryć biszkoptem. Wierzch ciasta polac polewą i przybrać pozostałymi bezami.Smacznego!!! Cytuj
monilek26 Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Mniamniuśnie się zapowiada :D Pozdrawiam Cytuj
Jamaica Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2006 I takie właśnie jest! Mam nadzieję,że spróbujesz się za to zabrać i dasz znać jak wyszło. Pozdrówka! Cytuj
monilek26 Opublikowano 19 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2006 Ciasto robiłam jest przepyszne :-D Ze względu na to, że moja rodzinka przepada za truskawkami - ciasto szybko zniknęło ze stołu. Z pewnością jeszcze nie raz powrócę do tego przepisu. Pozdrawiam Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.