Gość Landryn Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Servus, owszem bardzo pracochlonne, aleee...., wszystko ...., co smaczne - czas pozera !!!, a potem my, z talerza? !!! Uhm. Aby kogos oczarowac kulinarnie ...., czytaj! Gotujemy ziemniaki ! Ubijamy z nich Puree. Dodajemy make ziemiaczana,jajko,sode - doprawiamy do smaku i rozwalkowujemy , jak ciasto do pierogow. Farsz : najlepiej mieso mielone mieszane / wieprzowe, wolowe i baranina /, doprawiamy na ostro / chilli, papryka ostra, pieprz chayenne, sol, majeranek / . Z ciasta wycinamy krazki, wypelniamy farszem i lepimy pierogi. Jednoczesnie przygotowujemy Perkoetel - gulasz wegierski, drobnokrojony z miesa wieprzowego z cebulka, papryka etc. , w brazowym sosie / tzw. Bratensosse / , o neutralnym smaku. Pierogi smarzymy w duzej ilosci oleju, podobnie , jak paczki. Gotowe, bez tluszczu polewamy gulaszem wegierskim. Pycha. Smacznego !!! Przeor Miedzynarodowego aczkolwiek Swieckiego Zakonu Braci Landrynow nie mylic z Karmelitami z powazaniem Landryn I Cytuj
Iwona.C Opublikowano 7 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2007 Uhmmmm... pychotka! Uwielbiam pikantne jedzonko a jeszcze bardziej lubie gulasz wegierski. Dzieki za przepis! Cytuj
graz122 Opublikowano 17 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2008 Farsz : najlepiej mieso mielone mieszane / wieprzowe, wolowe i baranina /, doprawiamy na ostro / chilli, papryka ostra, pieprz chayenne, sol, majeranek / . Cześć ! :P Właśnie do farszu mam pytanie .Czy mięso mielone ma być surowe ? przepis wygląda na ciekawy :P i na pewno spróbuję . Cytuj
IGA Opublikowano 6 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2008 Ja też chciałam zapytać o to mięso i ile tek mniej więcej ma być ziemniaków i mąki ziemniaczanej? Praepis wygląda zachęcająco. Pozdrowienia. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi