Jamaica Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2006 -1 łyżka rodzynek -1 łyżka obranych i podzielonych na połówki migdałów -1 łyżka niezbyt robno posiekanych orzechów -owoce świeże lub z kompotu (pełna dowolność; mogą być banany, pomarańcze, truskawki, winogrona, ananasy z puszki, wiśnie, brzoskwinie; różnorodność bardzo wskazana; nalezy tylko pamiętać by pod żadnym pozorem nie używać świeżych owoców kiwi, ananasa i papaji) -2 galaretki owocowe (najlepiej jasne; ja zawsze daję pomarańczowe -bita śmietana do dekoracji Owoce pokroić w kostki, plasterki, cząstki czy jak nam się tylko wymarzy :D Ułożyć je albo w formie do ciasta (bardzo ładnie wygląda w formie do pieczenia tarty) albo w foremkach na babeczki. Posypać je bakaliami. Galaretki przyrządzić zgodnie z przepisem na opakowaniu (dla bezpieczeństwa warto użyć trochę mniej wody, zwłaszcza gdy większość owoców jest z kompotu). Tężejacymi galaretkami zalać owoce i zostawić do zastygnięcia. Przed podaniem zanurzyć naczynie(lub naczynia-w przypadku foremek do babeczek) na chwilę w gorącej wodzie i wyłożyć na półmisek. Przybrać bitą śmietaną. Wiem,że brzmi bardzo zwyczajnie ale możecie mi zaufać- wygląda uroczo i tak też smakuje :-) Zwłaszcza w upalne, letnie dni, gdy szczególnie doceniamy lekkie, orzeźwiające desery... Chociaż w inne pory roku też można się skusić :D Smacznego!!!!! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.