Jamaica Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2006 -2 opakowania herbatników -20 dag białego, wilgotnego sera -2 żółtka -15 dag orzechów -0,5 szklanki cukru pudru -1 łyżka spirytusu Ser zemleć, herbatniki również (albo zetrzeć na tarce), orzechy posiekać. Z półtorej paczki herbatników, sera, cukru i żółtek wyrobić jednolitą masę. Dodać do niej 10 dag orzechów, spirytus i ponownie dokładnie wymieszać. Formować małe kulki. Połowę z nich obtoczyć w pozostałych herbatnikach, a połowę w siekanych orzechach. Schłodzić. Do obtaczania kulek można też używać startej czekolady lub wiórek kokosowych. Smacznego!!!!!!! Cytuj
Jamaica Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Surowe. Oczywiście lepiej wcześniej sparzyć jajko przez kilka sekund we wrzątku. Salmonella i ptasia grypa nie śpią :D Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.