mysia1316 Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Babka na majonezie SKŁADNIKI 4 jajka mały słoik (250 ml) majonezu Hellmann’s Babuni 1 szkl. cukru 1/2 szkl. mąki pszennej 1/2 szkl. mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 opakowania cukru waniliowego aromat do ciast Przygotowanie: żółtka utrzeć z cukrem na puszystą pianę. Do utartych żółtek dodać cukier waniliowy, aromat do ciast, majonez oraz oba rodzaje mąki i proszek do pieczenia. Wszystkie składniki bardzo dokładnie wymieszać, a następnie dodać pianę z białek. Ciasto wlać na do posmarowanej tłuszczem formy. Piec godzinę w temperaturze 180°C. SMACZNEGO! Cytuj
Stokrotka Opublikowano 22 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2007 To naprawdę pyszny deser. Podobny przepis dostałam kiedyś od koleżanki. Warto spróbować. Polecam i pozdrawiam! :grin: Cytuj
zuziorek Opublikowano 22 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2007 Mysiu jakbys przeglądała forum to przepis na babkę z majonezem był juz dwa razy na forum. Między innymi ja go podałam :grin: Cytuj
andy8 Opublikowano 23 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2007 tak ostatnio bardzo dużo przepisów się powtarza,bo nikt do tyłu nie zagląda,ale to jest chyba nieuniknione :grin: Cytuj
zosia-k Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Tą babke napewno upiekę - jak samkuje to napiszę póznej pozdrawiam :grin: Cytuj
zosia-k Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Upiekłam ta babke i musze powiedzieć , że jest pyszna - pozdrawiam Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi