agnieszka Opublikowano 7 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2004 8jaj,28 dag cukru,16 dag mąki pszennej,4 dag kakao,1 łyz proszku białka ubic na sztywno z cukrem,dodac żołtka i dalej ubijac .Na koniec dodac mąke z proszkiem i kakao.Lekko wymieszac.Upiec i przekroic na 2 czesci 2 ciasto 20 dag kokosu,5 białek,1 szkl. cukru i łyzeczka proszku białka ubic z cukrem.Dodac kokos z proszkiem ,wymieszac ,upiec MASA 5 zółtek,cukier wanil,3 łyzki maki pszennej,1 budyn wanil ,2 szkl mleka,34 szkl cukru,1 kost.masła, 3 dag capuccino wanil mleko,cukier,budyn,mąke,cuk.wan i zołtka wymieszac i ugotowac budyn. Masło utrzec na puch, dodac wystudzony budyn oraz kawe,ciagle ucierając PRZEŁOZENIE 1ciasto-masa-2 ciasto-masa-1 ciasto-polewa czekoladowa,wszystkie warstwy dobrze nasączac naparem z kawy i alkocholu Cytuj
agnieszka Opublikowano 15 Marca 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2004 Wiecie co....postanowiłam zmodyfikowac ten przepis....i wyszło jeszcze pyszniejsze ciasto....No wiec kiedy utarłam krem nie dodałam capuccino od razu ale odłozyłam1|3czesc kremu i do tej czesci dodałam pół puszki ananasa pokrojone w drobną kostke,kazdą warstwe ciasta mocno nasączyłam kawą i czystą wodką.Do reszty kremu dodałam capuccino i odłozyłam mniejszą czesc do obsmarowania ciastaa do drugiej warstwy dodałam posiekaną na drobno gorzką czekolade....było pyszne...pamietajcie...nie bojcie sie nasączania...dobrze nasączone ciasto to połowa sukcesu....pozdrawiam...wyprobujcie to.... :D Cytuj
dyszka Opublikowano 27 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2004 to ciasto robilam na komunię naprawdę dobre nawet teściowa chwaliła :) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi