mysia1316 Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Szarlotka CIASTO 0,5 szkl. cukru 3 szkl. mąki 4 żółtka 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 Kasia ok. 1 kg jabłek - zetrzeć olejek śmietankowy 2 łyżeczki cynamonu Ciasto zagnieść ręcznie. Podzielić 2 części. Jedną wykleić dno blachy (okrągłej). Na ciasto wyłożyć starte jabłka wymieszane z olejkiem i cynamonem. Białka ubić dodać 0,5 szkl. cukru i na to resztę ciasta potrzeć na tarce. Piec w temp. 175ºC, ok. 1godz. 10 min. SMACZNEGO! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.