Jamaica Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2006 -4 jajka -175 g margaryny -1 szklanka cukru -1,5 szklanki mąki -1 łyżeczka proszku do pieczenia -2 banany -2 jabłka -cynamon Jajka ubić z cukrem na białą masę. Powoli dodawać mąkę wumieszaną z proszkiem do pieczenia,a na końcu rozpuszczoną i dokładnie schłodzoną margarynę. Dokładnie wymieszać. 2/3 ciasta wyłożyć do przygotowanej formy. Może to być mała tortownica, ale jeszcze lepiej gdyby była to tortownica z kominkiem. Na cieście ułożyć pokrojone w plasterki jabłka i oprószyć je delikatnie cynamonem. Na nich ułożyć banany, również pokrojone w plasterki. Powtórzyć manewr z cynamonem :D Na owoce wylać resztę ciasta. Wsunąć do gorącego piekarnika i piec ok.45-55 minut. Udekrorować według uznania. Albo wcale nie dekorować tylko od razu wcinać :D Smacznego!!!!! Cytuj
teresap Opublikowano 19 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2008 'Jamaica' - upiekłam te Twoje cudo no i POLECAM - ciekawe i dobre No i nie miałam kokosu aby posypać , więc po upieczeniu polałam polewo Uważam że z kokosem będzie super (6) Popatrzcie Cytuj
Jolcia Opublikowano 20 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2008 Bardzo apetyczne ciacho :) ,gratuluję. Cytuj
teresap Opublikowano 20 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2008 Zgadzam się Na drugi dzień są lekko twardawe banany ,mimo to naprawdę polecam ! ! ! :) Cytuj
ewciapg Opublikowano 21 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2008 Ciasto właśnie się upiekło. Polecam, wyszło pulchne i smaczniutkie. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi