Jamaica Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 -1 puszka ananasów -łyżeczka imbiru (sproszkowanego lub pokrojonego w paseczki) -skórka otarta z jednej cytryny -3 łyżki masła -50 ml miodu -trochę mocnego rumu (albo w wersji ekonomicznej-wódki z zapachem rumowym :D) Ananasa pokroić w kawałki i obsmażyć na gorącym maśle z dodatkiem imbiru i skórki cytrynowej. Zrumienionego ananasa zdjąć z patelni i wlać na nią miód. Zagotować, dodać rum i owoce. Trzymać w cieple do momentu podania. Moja kolezanka przygotowuje identyczny sos z kwaśnych jabłek, ale ponieważ nigdy nie próbowałam takiego robić nie mogę zagwarantować,że jest tak PYSZNY jak ten ananasowy!!! :D Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.