Jamaica Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 -4 pojedyncze piersi kurczaka -1 puszka kukurydzy -3 łyżki śmietany -sól -pieprz -ostra papryka (ok. 1 łyżeczki) -bazylia (tyle samo) -olej do smażenia Piersi pokroić w nieduże kawałki. Posolić je, popieprzyć, posypać papryką i bazylią. Pilnować aby kawałki kurczaka były w miarę równomiernie obtoczone w przyprawach! Rozgrzać olej i obsmażyć na nim kurczaka (jakieś trzy do pięciu minut). Na patelnię, na której smaży się kurczak wlać całą zawartość puszki z kukurydzą. Tak,tak-płyn też! Całość dusić aż połowa tego płynu odparuje. W osobnym kubeczku lekko posolić śmietanę, dodać ją do składników na patelni, wymieszać i dusić jeszcze kilka minut. Serwować z ryżem lub pieczywem. Smacznego!!!!!!!!! :D Cytuj
Bernimek Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Mniam! Mniam! Pychotka - zrobiłam to danie na dzisiejszą kolacyjkę! Dziękuję za pomysł! Co tu ukrywać! Wszystkie pomysły kulinarne Jamaicy są bombowe! Bardzo się cieszę, że trafiłaś na tę stronkę! Buziaczki !!! Cytuj
Jamaica Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Dziękuję za kolejną porcję miłych słów :D Jak miło zacząć dzień czytając takie komplementy na swój temat :D A teraz na serio- Bernimku, musisz przestać mnie rozpieszczać :D Przecież jeszcze kilka Twoich komentarzy i stanę się najbardziej dumną osóbką na tej planecie... A ja naprawdę nie jestem jakimś kulinarnym mistrzem. Poprostu lubię (hmm...właściwie to baaardzo lubię :D) gotować, robię to już od wielu lat i chętnie eksperymentuję... A jeszcze bardziej chętnie dzielę się moimi doświadczeniami z innymi :D Sama widzisz- naprawdę nie ma się czym tak zachwycać :D Wracając do kurczaczka- miło mi,że Ci smakował :D A co do tego,że trafiłam na tę stronkę, możesz mi wierzyć,że ja też się cieszę! Przede wszystkim ze względu na to,że mnóstwo tu miłych, sympatycznych ludzi. Jak Ty :-) Dobra, kończę, bo zauważyłam, że ostatnio moje komentarze robią się coraz dłuższe... No ale cóż ja poradzę na to, że mam tyle do powiedzenia??? :D Pozdrawiam serdecznie :D Cytuj
ulinek77 Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2006 ten przepis mi sie pdoba - ostatnio jakoś wiele jest przepisów z piersi kurczaka Cytuj
Justyna 25 Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Ta potrawa jest pyszna mojej rodzince bardzo smakowała. Możesz być z siebie zadowolona bo tak jak pisze Bernimek wszystkie Twoje potrawy są rewelacyjne jeszcze wszystkich nie robiłam ale w najbliższym czasie napewno zagoszczą na moim stole Pozdrawiam Justyna Cytuj
Jamaica Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Ulinek77-aż dziwne,że tyle przepisów na piersi z kurczka, w trakcie taj nagonki na ptasią grypę :D Ale to dobrze,że ludzie nie poddają się panice! Fajnie,że przepis Ci się spodobał, a jeszcze fajniej będzie jak go wypróbujesz i wpiszesz komentarz :D Justyna25-z całego serduszka dziękuję za miłe słowa! Przy okazji pozdrawiam zarówno Ciebie jak i Twoją rodzinkę i naprawdę się cieszę,że kurczak z mojego przepisu Wam smakował :-) Cytuj
Bernimek Opublikowano 17 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2006 Jamico! Pozwól Mi pozachwycać się Twoimi zdolnościami kulinarnymi ... :-D Nie robię tego z przekonania, że tak należy tylko dlatego, że dzięki Twoim rozliczym pomysłom Moja "kuchnia" stała się atrakcyjniejsza dla męża i małego niejadka (nie wspominam już o gościach ...). Próbowałam wielu Twoich potraw i jestem naprawdę zadowolona z efektu !!! Cytuj
monia79 Opublikowano 13 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2007 Chyba każdy z nas ma czasem dylemat co zrobić na obiad? Dzisiaj ze mną było podobnie. Wyszperałam w końcu ten przepis i przyznaję ze jest on rewelacyjny. Nie dość że prosty to pyszny. Oby wiecej takich przepisów!!! :grin::grin::grin: Cytuj
kreska Opublikowano 31 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2007 Zrobilam dzis na obiad. rewelacja !!! polecilam znajomym. mniam. Cytuj
Doris Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Świetny przepis, w najblizszym czasie wypróbuję. :) Chyba coś czuję, że nawet jutro lub pojutrze, bo mnie apetyt naszedł. :) Cytuj
renigliwice Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Proste i szybkie w wykonaniu danie. Podoba mi się. Dzięki Jamaica! :) :wink: :) Cytuj
zakalec Opublikowano 16 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2007 Bardzo, bardzo smaczny! Dzis robilam - oto dowod... Cytuj
Jolcia Opublikowano 21 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2007 Jamajko bardzo dobry obiadek.Dziś robiłam go drugi raz,bo rodzince posmakowało. Dziś postanowiłam dodać trochę groszku.Też bardzo dobre.Dzięki za przepis. Pozdrawiam. :razz: Cytuj
magdalenka_23 Opublikowano 22 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2007 zrobiłam na wczorajszy obiadek, bardzo szybkie i tanie danie a do tego bardzo nam smakowało. dziękuję za fajny przepis :razz: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi