Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

-2 paczki krakersów cebulowych -40 dag mielonego mięsa -10 dag sera żółtego -2 pomidory -2 łyżki oleju -3 łyżki ketchupu -1 cebula -sól i pieprz do smaku Posiekać cebulę. Wrzucić ją wraz z mięsem na rozgrzany olej i lekko podsmażyć. Następnie wymieszać z ketchupem i doprawić do smaku. Ser utrzeć na tarce. W wysmarowanym masłem naczyniu żaroodpornym ułożyć warstwy według poniższego schematu: -warstwa krakersów -połowa farszu -połowa sera -warstwa krakersów -reszta farszu -warstwa krakersów -pokrojone w plasterki pomidory -pozostały ser. Całość zapiekać aż do momentu rozpuszczenia się sera. Smacznego :D

  • 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Lazania smaczna i szybka. Smakowała nam choć wyszła mi nieco sucha , muszę następnym razem zwiększyć ilość ketchupu dodawanego do mięsa, albo smarować krakersy ketchupem. Polecam to danie :) :) :oops: Dziękuje za przepis :oops: :oops: :D

  • 11 miesięcy temu...
Opublikowano

Moni dzięki! Ja dałam 1 paczkę ale następnym razem dam 2 bo wysło samo mięso. Zrobiłam w 2 małych keksówkach. :mrgreen: Dopiero zjadłam i nie mogę się ruszzaaaćććć :grin: Jeszcze raz dziękuję , pozdrawiam i polecam - pycha :roll:

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.