Jamaica Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2006 -1 bagietka -10 dag szynki -2 plasterki sera -1 jajko -1 pomidor -kawałek czerwonej papryki -1 dymka ze szczypiorkiem -pół słoiczka majonezu Bagietkę przekroić wzdłuż (np. odkroić spód) i wyjąć ze środka połowę miękiszu. Szynkę i ser pokroić w drobną kostkę. Pomidor i paprykę umyć. Z pomidora wyjąć pestki i także pokroić go w kostkę. Paprykę zresztą też :D Jajko ugotować na twardo i posiekać. Dymkę posiekać razem ze szczypiorkiem. Wszystkie rozdrobnione składniki połączyć. Dodać do nich majonez. Ewentualnie przyprawić do smaku. Otrzymaną masą wypełnić bagietkę. Przykryć odciętym wcześniej wierzchem. Schłodzić w lodówce. Nadziewaną bagietkę podajemy pokrojoną w plastry. Ładnie prezentuje się na talerzu wyłożonym liśćmi sałaty. Nadzienie można oczywiście dowolnie modyfikować i dodawać do niego wszystko co nam smakuje. Smacznego!!! Cytuj
Dorunia Opublikowano 6 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2006 Witam Ciekawie wygląda tem przepis i chyba musi być dobra ta bagietka nadziewana. Ciekawa jestem, czy możnaby ją podać na ciepło np. lekko przypieczoną w piekarniku. Spróbuję tak właśnie ją podać. Pozdrawiam :D Cytuj
gosiek50 Opublikowano 29 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2006 Często robię taką bagietke nadziewaną jajecznicą, jest to potrawa na ciepło. Przekroić bagietke na pół wyjąć środek, napełnić jajecznicą i na wierzch położyć plasterki sera, i do piekarnika zapiekać kilka minut, aż ser się rozpuści - jest bardzo dobre. :-) :-) Pozdrawiam serdecznie Cytuj
DeLarge Opublikowano 31 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2006 gosiek50: coś czuje że z ta jajecznicą to musi byc BOMBA...jutro robię Cytuj
gosiek50 Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Daj znać DeLarge czy smakowało. :-) :-) :) Pozdrawiam Cytuj
monilek26 Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Witam Gosiek. Kiedyś jadłam taką potrawę u mojej mamy - bardzo mi smakowała. Dodam tylko że jajecznicę można mocniej przyprawić, wtedy bagietka nie ma mdłego smaku. Dzięki za przypomnienie przepisu. Pozdrawiam Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.