Jamaica Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2006 -1 bagietka -10 dag szynki -2 plasterki sera -1 jajko -1 pomidor -kawałek czerwonej papryki -1 dymka ze szczypiorkiem -pół słoiczka majonezu Bagietkę przekroić wzdłuż (np. odkroić spód) i wyjąć ze środka połowę miękiszu. Szynkę i ser pokroić w drobną kostkę. Pomidor i paprykę umyć. Z pomidora wyjąć pestki i także pokroić go w kostkę. Paprykę zresztą też :D Jajko ugotować na twardo i posiekać. Dymkę posiekać razem ze szczypiorkiem. Wszystkie rozdrobnione składniki połączyć. Dodać do nich majonez. Ewentualnie przyprawić do smaku. Otrzymaną masą wypełnić bagietkę. Przykryć odciętym wcześniej wierzchem. Schłodzić w lodówce. Nadziewaną bagietkę podajemy pokrojoną w plastry. Ładnie prezentuje się na talerzu wyłożonym liśćmi sałaty. Nadzienie można oczywiście dowolnie modyfikować i dodawać do niego wszystko co nam smakuje. Smacznego!!! Cytuj
Dorunia Opublikowano 6 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2006 Witam Ciekawie wygląda tem przepis i chyba musi być dobra ta bagietka nadziewana. Ciekawa jestem, czy możnaby ją podać na ciepło np. lekko przypieczoną w piekarniku. Spróbuję tak właśnie ją podać. Pozdrawiam :D Cytuj
gosiek50 Opublikowano 29 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2006 Często robię taką bagietke nadziewaną jajecznicą, jest to potrawa na ciepło. Przekroić bagietke na pół wyjąć środek, napełnić jajecznicą i na wierzch położyć plasterki sera, i do piekarnika zapiekać kilka minut, aż ser się rozpuści - jest bardzo dobre. :-) :-) Pozdrawiam serdecznie Cytuj
DeLarge Opublikowano 31 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2006 gosiek50: coś czuje że z ta jajecznicą to musi byc BOMBA...jutro robię Cytuj
gosiek50 Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Daj znać DeLarge czy smakowało. :-) :-) :) Pozdrawiam Cytuj
monilek26 Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Witam Gosiek. Kiedyś jadłam taką potrawę u mojej mamy - bardzo mi smakowała. Dodam tylko że jajecznicę można mocniej przyprawić, wtedy bagietka nie ma mdłego smaku. Dzięki za przypomnienie przepisu. Pozdrawiam Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi