ana Opublikowano 9 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2004 Sernik kokosowy Ciasto: 2 szkl.mąki 4 żółtka 1/2 szkl.cukru 1/2 kostki margaryny(125 g) 2 łyżeczki proszku do pieczenia Ciasto zagnieść i wykleić nim blachę. Masa serowa: 3 kostki zmielonego sera 4 żółtka 1/2 szkl.oleju 1 szkl.cukru budyń na 3/4 szkl.mleka piana z ośmiu białek 1 łyżeczka proszku do pieczenia Rozpuścić budyń w 3/4 szkl.mleka,połączyć z serem,żółtkami,olejem , cukrem i proszkiem do pieczenia.Na końcu dodać pianę z ośmiu białek i delikatnie wymieszać.Całość wylać na ciasto na blasze. Kruszonka: 1 opakowanie wiórków kokosowych 2 łyżki oleju lub margaryny 1/2 szkl.cukru Składniki kruszonki wymieszać i posypać masę serową na blasze. Ciasto piec przez ok.40 min. w temp.180-200st.C. :D Cytuj
Danka_nt Opublikowano 16 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2005 Mam pytanko: jedno opakowanie kokosu to 100 czy 200gram? Pozdrawiam. Cytuj
ana Opublikowano 17 Lutego 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2005 Raczej 100 g.,ale musi Pani sprawdzić na opakowaniu ,powinno tam pisać bo są większe też opakowania. Cytuj
marzycielka Opublikowano 1 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2008 podnoszę przepisik na ten sernik, bo dzisiaj właśnie go upiekłam i jest pyszny godny polecenia przepis, a niestety ma małe zainteresowanie Cytuj
marzycielka Opublikowano 2 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2008 a oto efekt mojej pracy :-) Cytuj
ina12 Opublikowano 2 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2008 Lidko wspaniały sernik upiekłaś, gratuluję. Cytuj
marzycielka Opublikowano 2 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2008 dziękuję bardzo za pochwałę Halinko Cytuj
figiel Opublikowano 3 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2008 Ojej ,nie widziałam tego przepisu :mrgreen: .Zdjęcie zachęca do wypróbowania już teraz .Widać , na tych pokrojonych kawałkach ,że jest bardzo delikatny .Gratuluję wypieku . Ta masa serowa jest podobna do złotej rosy ? Cytuj
andy8 Opublikowano 3 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2008 Serniczek marzenie od marzycielki :mrgreen: Cytuj
marzycielka Opublikowano 4 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2008 figielku nie wiem czy smakuje tak samo jak złota rosa,bo nie piekłam i nie jadłam złotej rosy, więc nie mogę porównać masa nie jest bardzo delikatna,ale bardzo dobra andy dziękuję :mrgreen: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi