Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

-żółty ser w ilości proporcjonalnej do liczby czekających głodomorów :-) -jajko -bułka tarta -sól, pieprz -ulubione przyprawy -tłuszcz do smażenia Ser (np.gouda lub salami) pokroić na grube plastry. Bułkę tartą wymieszać z solą, pieprzem i przyprawami (polecam zioła prowansalskie i ostrą paprykę- moji faworyci :D). Każdy plaster starannie panierować najpierw w jajku, a później w bułce tartej. Panierka musi szczelnie okrywać cały serek, bo w przeciwnym razie może on nieestetycznie wyciec nam na patelni... Ser smażyć z obu stron na rozgrzanym tłuszczu. Zajadać jeszcze ciepłe, kiedy ser tak faaaajnie się ciągnie :D Można podawać z frytkami i sosem tatarskim (tak podobno robią Czesi, którzy bardzo lubią to niepozorne danko), ale z surówką, pieczywem czy nawet samo w sobie też smakuje nieziemsko :D Smacznego!!!

  • 1 miesiąc temu...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.