Jamaica Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2006 NA BISZKOPT: -4 jajka -0,5 szklanki mąki pszennej -0,5 szklanki mąki ziemniaczanej -1 szklanka cukru -1 łyżeczka proszku do pieczenia NA PONCZ: -1 filiżanka mocnej herbaty -2 łyżki wódki I JESZCZE KREM... -2 puszki skondensowanego mleka słodzonego -1 kostka masła -0,5 litra mleka -1 budyń waniliowy -50 ml wódki BISZKOPT: Z podanych składników upiec biszkopt (każdy wie co i jak,a jeśli nie wie to odsyłam do mnóstwa przepisów na biszkopty na tej stronce :D). Gotowe ciasto przekroić na 3 blaty. PONCZ: Herbatę wymieszać z wódką i nasączyć każdy krążek biszkoptu KREM: Mleko skondensowane gotować 3 godziny w puszce. Wystudzić. Z mleka i proszku budyniowego ugotować budyń, zgodnie z przepisem na opakowaniu. Mleko z puszek, budyń, masło i wódkę włożyć do jednej miski i starannie utrzeć. Kremem przełożyć krążki biszkoptu i jeszcze posmarować wierzch i boki. Udekorować jak tylko chcecie :D Smacznego!!!!!!!!!!!! Cytuj
Bernimek Opublikowano 13 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2006 W istocie "full wypas" !!! :-D :-D :-D Cytuj
Dorota Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Tort REWELACYJNY... prawdziwy full wypas :) Polecam również na Wielkanoc :) Jamico bardzo dziękuję za przepis :wink: Cytuj
andy8 Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2007 krem chyba jest tłuściutki :) Cytuj
Dorota Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Nie, znowu taki tłuściutki to nie był. Ten tort bardzo dobrze się kroiło, nóż delikatnie wchodził w tort, a do noża nic się nie przyklejało. Jeszcze nigdy żadnego tortu nie kroiło mi się tak dobrze jak tego :) Dodam jeszcze, że po wykonaniu tego tortu włożyłam go do lodówki na ponad 24 godziny. Cytuj
Jolanta Opublikowano 27 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2007 Mam pytanko jutro musze zrobic jakis tort bo moja corcia ma Urodzinki (18) i wiem ze takie polaczenie skladnikow w masie bedzie jej smakowalo ,ale czy ta masa sie nie zwazy poniewaz zawiera alkohol? Przewaznie takie masy sie waza.Czy ktos kto robil ten tort moze mi poradzic?Z gory dziekuje za porade 🙂 . Cytuj
Dorota Opublikowano 27 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2007 Nie, nic nie powinno się stać - ja alkohol dodawałam powoli już na samym końcu - do utartego kremu. Powodzenia i smacznego 🙂 Cytuj
marysiasto Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Mój pierwszy tort.Zobaczymy co z tego będzie.Własnie wstawiłam go do lodówki. 🙂 Cytuj
viola32 Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Tort napewno smaczniutki.Uwielbiam wszystko co z karmelem.Przepis na krem ciekawy i warty wyprobowania,a Dorotka zrobila taki piekny tort ze chetnie bym uszczknela kawalek.... 🙂 Cytuj
Dorota Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2008 :D :P :D Oj smaczniutki smaczniutki 🙂 Chętnie bym poczęstowała kawałeczkiem, no i sama znowu skosztowała... trzeba będzie znowu zrobić tę pychotkę :lol: Cytuj
marysiasto Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2008 tort super.Napewno jeszcze nieraz bedę go robic,Zrobiłam tylko jeden błąd chyba bo wyszedł krem troche za rzadki (chyba za długo troche miksowałam zamiast utrzec 🙂 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.