Justyna 25 Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2006 przepisy na zapiekanki pochodzą z gazetki 'Ty i Twój dom' wszystkie za wyjątkiem zapiekanki bawarskiej były wypróbowane. Są naprawde dobre składniki *1/2kg ziemniaków ugotowanych i pokrojonych w plasterki *1 czerwona papryka *30dkg miesa mielonego *20dkg sera żółtego startego *fix do zapiekanki greckiej Przygotowanie Ziemniaki podsmażyć na patelni uważając żeby sie nie rozleciały. Papryke pokroić w dużą kostke podsmażyć. Mięso podsmażyć bez tłuszczu dodać 300ml wody wsypać fix i dusić razem ok 5 minut.Forme wysmarować tłuszczem i układać na przemian: ziemniaki papryke ser mieso i jeszcze raz ziemniaki całość posypać żółtym seremi piec w 180stopniach 30minut Cytuj
arabika Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Napewno się skuszębo widze ze zapowiada sie smakowicie :D .Lubie połaczenie papryki,miesa mielonego i sera .Dam znać jak wyszłą . Pozdrawiam goraco :D Cytuj
arabika Opublikowano 3 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2006 Jakiej firmy używasz fix ? Byłam wczoraj na zakupach szukałam fixu do zapiekanki grackiej z Knorra i nie znalazłam :) Cytuj
Justyna 25 Opublikowano 3 Maja 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2006 Ja używam fixu Knora ale kupuje go zawsze w Tesco lub w jakimś dużym markecie bo w osiedlowych sklepach nie mają takiego wyboru Cytuj
arabika Opublikowano 3 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2006 No własnie szukałam w Tesco i nie mieli :oops: Musze w taki razie poszukać w innym markecie .Dzięki za szybką odpowiedz Jak tylko znajdę fix danie wypróbuje :) Pozdrawiam :) Cytuj
pszczółka maja Opublikowano 13 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2006 ja też zrobie tą zapiekankę napewno, bo zapowiada się naprawde smakowicie. Tylko gdzie ja znajdę ten fix:) - niestety nie ma u nas hipermarketów:) Cytuj
Justyna 25 Opublikowano 21 Maja 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2006 Może spróbujcie zastąpić ten nieszczesny fix jakimś innym.ja też spróbuje czymś go zastąpić bo rzeczywiście niemoge go znaleść. Ale jeszcze w tamtym roku kupowałam go w Tesco a teraz też już niema. Pozdrawiam i życze udanych eksperymentów Cytuj
gosiek50 Opublikowano 30 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2006 Napewno skuszę się na tą zapiekanke ,zapowiada się smakowicie. :D :D Pozdrawiam Cytuj
Bernimek Opublikowano 13 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2006 Dziewczyny robiłyście tę zapiekankę ? Nigdzie nie mogę dorwać tego FIX-a ... pomijam fakt, iż w Moim malutkim miasteczku nawet nie mają pojęcia, że wogóle jest jeszcze jakiś inny FIX niż do kotletów mielonych ... Cytuj
gosiek50 Opublikowano 22 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2006 Witam -zapiekanka zrobiona i zjedzona ,jest naprawde rewelacyjna i bardzo prosta. Dziewczyny jak nie możecie dostać fix- to można dodać przyprawy gyros ,ja tak zrobiłam i wyszło bardzo smaczne polecam. :-D :-D :-D Pozdrawiam Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi