Justyna 25 Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Składniki: 20dkg żółtego sera 8 średnich ziemniaków fix do zapiekanki bawarskiej 20dkg wędzonego boczku 20dkg kiełbasy np śląskiej natka pietruszki Przygotowanie ziemniaki pokroić w plastry i lekko obgotować (aby sie nie rozpadły) Boczek i kiełbase pokroić w kostke i obsmażyć na patelni Przygotować fix i połączyć go z wędliną oraz posiekaną pietruszką. Forme wysmarować tłuszczem ułożyc połowe ziemniaków na to sos z wędliną znów ziemniaki.Całość posypać serem zapiekać w 180stopniach ok 30minut Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.