Justyna 25 Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Składniki *2 marchewki *2 pomidory *3 dymki *zielony ogórek *100 gram zielonej fasolki *150 gram kiełków soi lub fasolki mung *szczypiorek *kilka liści sałaty Składniki na sos *150ml jogurtu naturalnego *2 łyżki kwaśnej śmietany *sól pieprz *2łyżki ziaren sezamu *łyżka keczupu Przygotowanie Marchewke i fasolke ugotować na parze( może byc fasolka konserwowa) Marchew pokroić w krążki a fasolke w kawałki Dymkę ogórka i pomidora pokroićw ciękie krążki szczypiorek drobno posiekać. Jogurt wymieszać ze śmietaną i keczupemPrzyprawić do smaku solą i pieprzemDo sosu dodać podprażone uprzednio ziarna sezamu.Sałate ułożyć w salaterce dodać resztę warzywPosypać kiełkamii szczypiorkiem Polać sosem jogurtowo-sezamowym Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.