Justyna 25 Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Ciasto na naleśniki 25dkg mąki 1/4l wody 1/4litra mleka 3 jajka sól Mleko jajka mąkę wode i sólwymieszać z ciasta usmażyć naleśniki Nadzienie 1/2 kg białego sera żółtko 10 dag cukru kieliszek rumu cukier waniliowy 10dkg rodzynek 1/2 pojemnika słodkiej śmietany 1 łyżka płatków migdałowych Przygotowanie Twaróg utrzeć na krem dodając cukier i cukier waniliowy żółtko rum i rodzynki.Masą serową smarować każdy naleśnik zwinąc i ułożyć w wysmarowanej tłuszczem formie.Naleśniki polać śmietaną Zapiekać przez 20 minut w 200 stopniach Posypać prażonymi płatkami migdałowymi. Podawać ciepłe Cytuj
Jamaica Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Uwielbiam naleśniki :D Czasem robię je w takiej wersji jak podałaś i mogę ją naprawdę wszystkim polecić :D Pyszniutkie są... Cytuj
Justyna 25 Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Mnie one też bardzo smakują czasami zamiast migdałów polewam naleśniki polewą owocową lub czekoladowąteż są smaczne Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.