Gość wik2004pol Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Witam, mam pytanie jak zrobić różę lub jak udekoroweać tort? Cytuj
agnieszka Opublikowano 29 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2006 niestety aby zrobić róze z kremu musisz miec specialna koncówke przez ktora wyciska sie krem .Nigdy nie spotkalam jej w sklepach ,koncowke ma splaszczoną i zarazem lekko zaokragloną...no i raczej jest metalowa. Ta koncowka wyciaskasz bezposrednio platki Rózy..formujac ją według upodobań.Mysle ze jednak ciezko ci to bedzie zrozumiec...musialabys zobaczyć....jak to sie robi...moze kiedys zmobilizuje sie i zamieszcze tu zdjecia...pozdrawiam Cytuj
Jola_A. Opublikowano 1 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2006 Ja robie roze z jablka.Czerwone jablko nalezy pokroic w plasterki,mniejsze i wieksze nastepnie wrzucic na gotujaca wode z cukrem,gdy bedzie miekkie wyjac na recznik papierowy i w miejscu w ktorym chcesz zrobic roze wyciac malutka dzirke i zwijac i wkladac plasterki jablka jak platki roz ukladac od najwiekszych do najmniejszych.Trudno jest wytlumaczyc sposob robienia rozy.Ale musze przyznac ze taka roza z jablka bardzo ladnie sie prezentuje. :) Cytuj
Nikita79 Opublikowano 31 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2006 Witaj ja kiedys zrobilam dekoracje z prawdziwej rozy wystarczy obiekt ktory chcesz uzyc (roze , platki itp.)dobrze umyc , osuszyc ,posmarowac cienka warstwa bialka (najlepiej je lekko ubic zeby ie nie ciagnelo) i obtoczyc w cukrze lub cukrze pudrze No i dekoracja gotowa w 5 minut :-) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi