Justyna 25 Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 składniki: *4 kotlety *3 jabłka *mała kiść jasnych winogron *łyżka miodu *olej do smażenia *1-2 łyżki cukru *łyżka masła *2łyżki soku z cytryny *czerwony pieprz Wykonanie: Kotlety lekko rozbić skropić sokiem z cytryny i oporószyć solą.Odstawic do lodówki na 30minut. Jabłka umyć obrać i pokroić w ósemki.Winogrona umyć i osączyć. Masło rozpuścić. Na rozgrzany tłuszcz wrzucić jabłka i winogrona. Dusić ok. 10 minut uważając by owoce się nie rozpadły.Posłodzic do smaku. Kotlety usmażyć na rozgrzanym oleju.Pod koniec smażenia posmarowac miodem wymieszanym z sokiem z cytryny.i dużą szczyptą zmielonego czerwonego pieprzu.Smażyć jeszcze 5 minut pod przykryciem Podawac z duszonymi owocami Cytuj
DeLarge Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 cos czuje że musi to byc świetne, następnym razem robię schab wg tego przepisu Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.