Justyna 25 Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Składniki: 1.5kg żeberek 600g cebuli 1/2ljasnego piwa 1-2 ziarna ziela angielskiego 1 gożdzik łyżeczka majeranku łyżeczka kminku łyżeczka słodkiej mielonej papryki 5 łyżek oleju 1-2łyżki mąki lub zagęstnika do sosów 2 łyżki posiekanej natki pietruszki sól, pieprz, Wykonanie: Żeberka pokroić na porcje oprószyc solą i pieprzem oraz posypać mąką lub zagęstnikiem Połowe oleju rozgrzać mocno na patelni Obsmażyć na nim żeberka z każdej strony na rumiany kolor Mięso wyjąć i osączyć z nadmiaru tłuszczu Cebulę obrać i pokroić w krążki podsmażyć na pozostałym oleju Posypać wymieszanymi przyprawami( gożdziki i zięle należy uprzednio utłuc)Mięso dodać do cebuli zalać piwem dokładnie wymieszać.Dusić pod przykryciem przez 40minut. Ewentualnie doprawić solą i pieprzem.Posypać natką. Cytuj
gosiek50 Opublikowano 9 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2006 Wiele razy robiłam żeberka w piwie jest to danie godne polecenia ,żeberka podaje z kaszą gryczaną lub frytkami,polecam i gorąco pozdrawiam Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.