Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja najczęściej robię polewę rozpuszczając razem masło, kakao, wodę i cukier. Niestety trudno mi podać proporcje, bo zawsze robię to na oko. Kiedyś wykorzystywałam czekoladę rozpuszczoną z odrobiną masła, ale teraz przerzuciłam się na tą, bo jest bardziej miękka i nie stawia oporu przy krojeniu :)

Opublikowano

robie podobnie..1 kostke masła 1 szkl cukru,3 łyzki kakao i trzy łyzki wody ..i zagotowuje...jak chcesz gesciejszą to dodaj wiecej kakao....polewy wychodzi duzo wiec jesli tyle nie potrzepujesz pomniesz proporcjonalnie..pozdrawiam..

  • 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Ja roztapiam 0,5 kostki Palmy (koniecznie takiej ) wlewam to do miski do tego 3 lyżki kakao i 3 łyżki cukru oraz 1 jajko .Energicznie ubijam i polewa gotowa Jest smaczna i błyszcząca wszystkim smakuje ;)

  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

MÓJ PRZEPIS TO: 1łyżka żelatyny 5łyżek cukru 3łyżki kakao 0.5szkl śmietany 1/4 kostki margaryny Wszystko razem zagotować,przestudzić i polać ciasto. Dobrze się sprawdza w upały i dla dzieci bo nie rozmazuje się.

Opublikowano

Ja ostatnio robię polewę w następujący sposób: 1 gorzką czekoladę łamię na kawałki, dodaję około 5 łyżek mleka, na małym ogniu wszystko podgrzewam i mieszam, i gdy składniki połączą się - polewa jest gotowa - od razu polewam nią ciasto. Czasami zamiast mleka dodaję też masło (około 3 łyżki).

Opublikowano

Witam!!! Ja polewę robię tak: gorzką czekoladę lub deserową rozpuszczam na małym ogniu z trzema łyżkami masła i odrazu po rozpuszczeniu polewam nią ciasto. Dobra jest też polewa którą kiedyś nie jestem pewna :) chyba Dorota podała, 3łyż. wody, 3łyż. kakao, 3łyż masła, 3łyż. cukru zawsze mi się udaje i jest chyba najlepsza. Pozdrawiam Amelia

  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

A ja tak: 1 łyżka wody 3 czubate łyzki cukru kryształu 2 łyżki kakao 8 dag margaryny zwykłej 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej Wszystko włożyć do małego garnuszka i rozpuścic NIE GOTOWAĆ !! Sprawdzona, zawsze sie udaje, jest błyszcząca, miękka i porcja wystarcza na przykrycie jednego ciasta. Polecam i smacznego :grin:

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.