Jamaica Opublikowano 29 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2006 -250 g twarogu -jogurt naturalny lub śmietana -pęczek rzodkiewek -garść solonych orzeszków -pączek szczypiorku -sól, pieprz Twaróg rozgnieść widelcem i dodać tyle jogurtu (śmietany), żeby dał się łatwo rozsmarowywać. Rzodkiewki posiekać drobniutko lub zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Szczypiorek posiekać, orzeszki też. Wszystko połączyć i przyprawić do smaku. Ostrożnie z solą, bo należy pamiętać, że orzeszki też nie pozostają bez wpływu na smak pasty! Odstawić na 10 minut,żeby wszystko się przegryzło, a potem przystąpić do smarowania kanapek :) Polecam robić je z chlebka pełnoziarnistego, bo raz, że to dużo zdrowsze, a dwa, że efekt kolorystyczny dużo ładniejszy (ciemne pieczywko-biała pasta) :oops: Najfajniejsze są oczywiście te chrupiące w paście orzeszki, o czym z resztą przekonacie się jak ją zrobicie :) Przepis znaleziony w magazynie "Joy". Szczypiorek dodałam już od siebie :oops: Smacznego! Cytuj
Bernimek Opublikowano 6 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2006 Tak jest w istocie! Pasta jest bardzo smaczna. Dobrze jest mieć coś odmiennego na śniadanko. Cytuj
Jamaica Opublikowano 6 Maja 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2006 Otóż to! Nie ma w kuchni nic gorszego niż rutyna! Dlatego staram się wyszukiwać coraz to nowe przepisy, eksperymentować... A tak w ogóle to cieszę się,że pasta smakowała :) Cytuj
monilek26 Opublikowano 8 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2006 Rewelacja!!! Cała rodzinka się tym zajada:) Pozdrawiam Cytuj
Jamaica Opublikowano 9 Maja 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2006 Zajadajcie się nią na zdrowie :) Pasta do zbyt kalorycznych nie należy, więc nie ma co jej sobie odmawiać :) Pozdrawiam!!! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.