dota Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2006 1.Upiec biszkopt z 4 jajek 2.Ciasto kruche:2 szklanki mąki 3\4szkl cukru 15dag margaryny 2 łyżki miodu 1 jajko 2 łyżeczki sody 3.Masa:1szklanka cukru 1\2litra mleka 1 kostka margaryny 1 1\2łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczannej 1 cukier waniliowy 4.Wykonanie:wszystkie składniki na ciasto kruche wsypać do miski i zagnieść-ciasto jest troche klejące podzielić na 2 części ,rozwałkować i upiec 2 placki (15do 20 min) odstawić do wystygnięcia. Z mleka odlać trochę reszte zagotować z cukrem margaryną i cukrem waniliowym do tego wlać rozprowadzone mąki i energicznie mieszając podgotować jeszcze chwilke. Gorącą masą przełożyć ciasto. Efekt końcowy: placek,masa,biszkopt,masa,placek Ciasto polać polewą czekoladową Cytuj
ania320 Opublikowano 16 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2006 :) witam ten przepis mam w onet.pl moje gotowanie piekę go od kilku lat i jest bardzo dobry pozdrawiam Cytuj
Jola_A. Opublikowano 16 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2006 Ja tez mam ten przepis,ale jest tez wersja tego ciasta z jablkami krojonymi w kostke w galaretce.Jablka stanowia srodkowa warstwe,miedzy biszkoptami.Bo biszkopt wtedy nalezy przekroic na pol.Tez dobre,nie jest wtedy takie mdle. :) Cytuj
ela2225 Opublikowano 17 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2006 Brzmi pysznie. Muszę spróbować. Cytuj
Dorota Opublikowano 17 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2006 Ja również znam ten przepis, ale pod nieco inną nazwą - Królewiec :) Moja mama często go pieczę, i muszę powiedzieć, że naprawdę jest pyszny i godny polecenia :) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.