Azalka Opublikowano 2 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2006 Byłam ostatnio na weselu i jadłam takie danie: jakieś mięsko, sałatką i właśnie był to dodatek, który opisze a chodzi mi czy ktoś zna jego przepis. Mówiono, że jest to coś jak knedel, z ciasta drożdżowego i gotowanego na parze. Wyglądało to jak kromka bagietki tylko bez skórki polane to było sosem. Powiem krótko było to mięciutki i bardzo pyszne. Wesele było na Śląsku może to jakaś potrawa z tamtego terenu. Jeśli ktoś wie o co mi chodzi to proszę o przepis i z góry dziękuję. Cytuj
Jola_A. Opublikowano 2 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2006 Moze to chodzi o buchty drozdzowe?? Poniewaz szukasz przepisu to wysylam ci na prywatna wiadomosc link. Cytuj
arabika Opublikowano 3 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2006 To co opisałaś wygląda na buchty drożdżowe chociaż w Poznaniu nazywają się po prostu pyzy drożdżowe W Wielkopolsce są bardzo popularne można je kupić w każdym sklepie spożywczym chociaż te zrobione samemu są lepsze Jurto dam przepis na forum razem ze zdjęciem ponieważ zrobię na obiadek .Pozdrawiam :) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.