martyna@ Opublikowano 2 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2006 składniki: 1szklanka mleka 1 szklanka cukru 1/2 kostki margaryny - składniki te zagotować Następnie przygotować sobie 2 szklanki mąki krupczatki i dobrze wymieszac z zagotowanymi składnikami. odstawić do ostygnięcia !! Po ostudzeniu dodać 2 jajka, 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia, dobrze wymieszać i wyłożyc na blaszkę. Wyłożyć owoce na placek (wg uznania) i posypać kruszonką. KRUSZONKA: 1 szklanka mąki, 1/2 kostki margaryny, 1 cukier waniliowy, 1/2 szklanki cukru, 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia. dobrze wymieszać i rozłożyć na placku. Ciasto smakuje podobnie jak drożdżowe. Cytuj
Bernimek Opublikowano 25 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2006 Bardzo smaczny placuszek - zrobiłam go z truskawkami! Chciałam uwiecznić go na zdjęciu ale "wymiotło" go w całości :-D :-D :-D Ale zrobię go jeszcze ... Cytuj
monilek26 Opublikowano 25 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2006 Dziewczyny jakich używacie rozmiarów blaszek? Nie chciałabym, żeby wyszedł mi za niski. Pozdrawiam Cytuj
Bernimek Opublikowano 25 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2006 Monilku! Rozmiar Mojej blaszki to 25x35 cm. :-D Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi