Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

hallo ja lubie fete z pomidorami do tego kroje fete i pomidory w kostke do tego w kosteczke pokrojona cebula wszystko razem wymieszac doprawic do smaku sola pieprzem octem lub balsamiko troche oleju (moze byc z oliwek) i juz salatko gotowa pozdrowniena tomy

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

ja robie salatke nastepujaco: kapusta pekinska, pomidor, ogorek kiszony, papryka czerwona, ser feta, ananas - wszystko kroje w kostke, kapuste siekam. wszystko wymieszac, mozna dodac majonez lub kefir, doprawic do smaku sola i pieprzem, jest super. proporzje poszczegolnych skladnikow wedle upodobania.

• 10 miesięcy temu...
Opublikowano

czesc ja robie salake tak; 1/2 kg makaronu gotuje(kolanka inny tez dobry) 1 por kroje w kostke koska fety tez kroje w koske mieszam to z zimnym makaronem dodaje 4 lub5 zabkow czosnku troche soli i majonez pycha.

Opublikowano

Witam Mi najlepiej smakuje sałatka z fetą do tego sałata lodowa, ogórek świeży pokrojony w plastry,jajko pokrojone w ósemki, pomidor, zioła prowansalskie i sos vinegret.(można dodać oliwki)Pycha!!!!!!

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Sałatka Brokułowa Składniki: - 1 ser feta żółty - brokuły - płatki migdałowe - czosnek - sos koperkowo – ziołowy Knorr Sposób przygotowania: Ser feta pokroić w kostkę, brokuły obgotować w osolonej wodzie. Płatki migdałowe przesmażyć na maśle. Czosnek drobno posiekać. Sos koperkowy przygotować wg przepisu na opakowaniu. Całość wymieszać. Gdyby była za słona, to można dodać troszkę śmietany

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

moja rodzinka uwielbia taką oto sałatkę: pomidory (bez ziaren), ser feta, ser capri lub inny który da sie kroić (dla mnie sam ser feta jest za słony), troszkę cebulki i czosneku i sos sporządzony z oliwy z oliwek, pieprzu, soku z cytryny no i musi być bazylia najlepiej świeża