szprotawianka Opublikowano 12 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2004 przepis na dobrą sałatkę z serem feta ??Czekam na przepisy.. Cytuj
tomy Opublikowano 12 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2004 hallo ja lubie fete z pomidorami do tego kroje fete i pomidory w kostke do tego w kosteczke pokrojona cebula wszystko razem wymieszac doprawic do smaku sola pieprzem octem lub balsamiko troche oleju (moze byc z oliwek) i juz salatko gotowa pozdrowniena tomy Cytuj
mianda Opublikowano 8 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2004 ja robie salatke nastepujaco: kapusta pekinska, pomidor, ogorek kiszony, papryka czerwona, ser feta, ananas - wszystko kroje w kostke, kapuste siekam. wszystko wymieszac, mozna dodac majonez lub kefir, doprawic do smaku sola i pieprzem, jest super. proporzje poszczegolnych skladnikow wedle upodobania. Cytuj
mianda Opublikowano 8 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2004 sorry za pomylke, nie kefir tylko jogurt naturalny :D Cytuj
dora Opublikowano 11 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2005 czesc ja robie salake tak; 1/2 kg makaronu gotuje(kolanka inny tez dobry) 1 por kroje w kostke koska fety tez kroje w koske mieszam to z zimnym makaronem dodaje 4 lub5 zabkow czosnku troche soli i majonez pycha. Cytuj
Krakusia Opublikowano 11 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2005 Ser Feta najbardziej mi smakuje z pomidorami, odrobiną czosnku i cebulką. Przyprawiam octem winnym, pieprzem i solą. Cytuj
malbed Opublikowano 17 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2005 Witam Mi najlepiej smakuje sałatka z fetą do tego sałata lodowa, ogórek świeży pokrojony w plastry,jajko pokrojone w ósemki, pomidor, zioła prowansalskie i sos vinegret.(można dodać oliwki)Pycha!!!!!! Cytuj
Dorota Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Witam https://www.smaczny.pl/forum//public/style_emoticons//icon_exclaim.gif Ja polecam nieco inne danie, a dokładnie Makaron z pomidorami i serem fetą. Jest to danie proste, szybkie, i oczywiście pyszne :lol: . Polecam. Pozdrawiam Dorota Cytuj
firley Opublikowano 3 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2005 botowane brokuły, ser fetta w kostke, zalac sosem sałatkowym :) poezja :) Cytuj
nico Opublikowano 15 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2005 Co zrobić,żeby w sałatce po schłodzeniu nie wytwarzało sie tylko soku? Cytuj
zazula226 Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 Sałatka Brokułowa Składniki: - 1 ser feta żółty - brokuły - płatki migdałowe - czosnek - sos koperkowo – ziołowy Knorr Sposób przygotowania: Ser feta pokroić w kostkę, brokuły obgotować w osolonej wodzie. Płatki migdałowe przesmażyć na maśle. Czosnek drobno posiekać. Sos koperkowy przygotować wg przepisu na opakowaniu. Całość wymieszać. Gdyby była za słona, to można dodać troszkę śmietany Cytuj
dana2005 Opublikowano 25 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2005 moja rodzinka uwielbia taką oto sałatkę: pomidory (bez ziaren), ser feta, ser capri lub inny który da sie kroić (dla mnie sam ser feta jest za słony), troszkę cebulki i czosneku i sos sporządzony z oliwy z oliwek, pieprzu, soku z cytryny no i musi być bazylia najlepiej świeża Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi