cyga Opublikowano 4 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2006 Witam to przepis od mojej znajomej zrobił furrorę na polowaniu Słonina cienka ok 30 dkg (bez skóry) Delikat Knor do mięs czerwony 1/2 główki czosnku Słoninę gotujemy aż będzie miękka i szklista ale nie rozpadająca się. Po wyjęciu przestudzamy i całą dokładnie nacieramy przyprawą Delikat oraz okładamy czosnkiem pociętym w cienkie talarki (z przeciskanym nie jest tak estetyczne) wszystkie powierzchnie. Owijamy folią aluminiową i na 10 h do lodówki. Najlepiej smakuje z ciemnym pieczywem i ogórkiem kiszonym. UWAGA! Należy kroić bardzo cienko. Cytuj
Dorunia Opublikowano 1 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2006 Witam. Przepis brzmi bardzo zachęcająco i napewno wypróbuję go w najbliższym czasie. Pozdrawiam Cytuj
DeLarge Opublikowano 25 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2006 to jest naprawdę pycha :-) do przyprawy Delikat dodałem jeszcze czerwonej papryki słodkiej w proszku Cytuj
eremiw Opublikowano 16 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2007 Czy ja dobrze zrozumiałam? Słonina gotowana? Tak jak boczek? Cytuj
DeLarge Opublikowano 16 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2007 dokładnie, należy obgotować surowy kawałek słoniny a potem w przyprawy, jak napisałem wyżej: polecam Cytuj
Jolanta Opublikowano 17 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2007 Przepis na ta slonine to pochodzi z Ukrainy jadlam taka jest naprawde pyszna tylko polecam ja posypac ostra papryka. [E] [E] [E] [E] [E] [E] [E] Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.