ulinek77 Opublikowano 4 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2006 Ciasteczka owsiane 2 szklanki płatków owsianych 2 szklanki cukru 1 łyżka masła 7 łyżek mleka 2 łyżki kakao Olejek zapachowy Z cukru wymieszanego z mlekiem i masłem przygotować syrop, gotując około 10-15 minut. Płatki owsiane wymieszać z kakao i aromatem, po czym wsypać do gotującego się syropu i dokładnie wymieszać. Po wymieszaniu wykładać energicznie łyżka na płaski talerz. Cytuj
Armenika Opublikowano 25 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2013 Bez pieczenia? Odjazd, to coś idealnego dla mnie. Dziękuję :D Cytuj
MrFrodo Opublikowano 26 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2013 SUper są takie ciasteczka. Ja lubię też ciasteczka jeżyki bez pieczenia, ale masę robi się z masła, mleka w tubce, czekolady, cukru, płatków kukurydzianych i bakalii. Niestety trzeba trochę poczekać, aż stwardnieją, a ciężko wytrzymac, bo są naprawdę pyszne :D Cytuj
marysi_co Opublikowano 14 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2014 Ja robię pieczone ciasteczka owsiane i dodaje tam różne orzechy, rodzynki, płatki kokosowe, pestki z dyni i co tylko da się Cytuj
Spoon Opublikowano 3 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2014 Dokładnie! Zasada jest prosta – wybieracie ulubione dodatki, orzechy, żurawinę, czekoladę lub płatki owsiane, mieszacie to z mąką, olejem, odrobiną roślinnego napoju i jakiegoś słodzika. A potem na 10min do piekarnika i gotowe. To naprawdę dziecinnie proste. Cytuj
marysi_co Opublikowano 4 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2014 Słodzik o niebo lepiej zastąpić miodem - przynajmniej będzie zdrowo ;) Cytuj
Spoon Opublikowano 25 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2014 hehe..Nie chodziło o słodzik dosłownie, "jakiegoś słodzika", czyli dokładnie może być miód :) Cytuj
marysi_co Opublikowano 25 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2014 A ok, myślałam, że piszesz o słodziku jako o... słodziku :D Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi