DeLarge Opublikowano 4 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2006 zapowiada sie pysznie, a tak na marginesie to dzięki za do sosu czosnkowego: • 5-6 łyżek majonezu • 8-10 łyżek gęstego jogurtu naturalnego • 4 ząbki czosnku • 1 łyżeczka czosnku granulowanego lub mała kostka czosnku knorr • sól , pieprz Sos czosnkowy: Jogurt wymieszać z majonezem dodać przeciśnięty czosnek i resztę przypraw .Odstawić na ok 2 godziny do lodówki za przepis na sos czosnkowy bo chodził już za mną od jakiegos czasu Cytuj
arabika Opublikowano 5 Maja 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2006 Prosze bardzo :) Jogurt w tym sosie można zastąpić gęstą kwaśną śmietaną To wersja dla tych którzy mogą sobie” zaszaleć” bo nie liczą kalorii :) Cytuj
Jola_A. Opublikowano 5 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2006 Super pomysl,wyprobuje napewno. :) Sos czosnkowy robie z dodatkiem smietany,mozna dodac bazylie. Cytuj
arabika Opublikowano 5 Maja 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2006 Super pomysl,wyprobuje napewno. :) Sos czosnkowy robie z dodatkiem smietany,mozna dodac bazylie. Tez bardziej lubie ten sos ze śmietaną i mam taki przepis na forum "Czosnkowy Twister "jest właśnie z sosem czosnkowym na śmietanie ,ale niestey tłusta śmietanka idzie w biodra :) A z jogurtem jest tez bardzo smaczny :oops: Cytuj
DeLarge Opublikowano 6 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2006 ale niestey tłusta śmietanka idzie w biodradajcie dziewczyny spokój :) choc w sumie tak gadam a juz niedługo pojawia sie trzy cyfry na wadze...jak narazie jest "zacne" 97 kilo ale mam 190 cm wzrostu więc nie jest tak źle...wniosek: robimy sos ze smietaną :) pozdrawiam Cytuj
Jola_A. Opublikowano 8 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2006 Jasne ze ze smietana!!!!arabika co tam biodra!,nie mozna sobie wszystkiego w zyciu odmawiac. :) Cytuj
arabika Opublikowano 8 Maja 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2006 W sumie racja w końcu raz się żyje........i klubom fitness tez trzeba dać zarobić :) Cytuj
DeLarge Opublikowano 8 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2006 Jasne ze ze smietana!!!!arabika co tam biodra!,nie mozna sobie wszystkiego w zyciu odmawiac. :) W sumie racja w końcu raz się żyje........i klubom fitness tez trzeba dać zarobić :) i to jest prawidłowe podejście :oops: niech żyje zasmażka!!!!...chyba się za bardzo rozpędziłem :oops: Cytuj
Jola_A. Opublikowano 8 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2006 ......i rurki z kremem...i zasmażka,i sos czosnkowy ze smietana...i zasmażka...!!! :) :oops: :) Cytuj
arabika Opublikowano 9 Maja 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2006 i to jest prawidłowe podejście :) niech żyje zasmażka!!!!...chyba się za bardzo rozpędziłem :oops: i......i rurki z kremem...i zasmażka,i sos czosnkowy ze smietana...i zasmażka...!!! i tort z bita śmietana i smalec ze skwarkami i czekolada z bakaliami..... i zasmażka!!!! o kurcze teraz to chyba się ja się zagalopowałam :oops: :) :oops: Cytuj
M@lgosia Opublikowano 21 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2006 Wracając do Pizza Kebab zrobilam ją i stwierdzam, że jest przepyszna. Ciasto szybko się robi a potem to tylko ukladanie dodatków. Ponieważ nie miałam czasu na przygotowanie mięska, wylożyłam pizzę kiełbasą wiejską reszta była taka sama. Pycha i dzieki za przepis :) Cytuj
arabika Opublikowano 27 Maja 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2006 Cieszę się M@łgosiu że pizza Ci smakowała. Z kiełbasą czy szynką to też dobry pomysł :D . Zamiast mięsa w kawałkach daje czasem podsmażone mięso mielone(ok 1/2 kg z przyprawami Mięso po podsmażeniu musi być dobrze odsączone żeby spód pizzi nie zrobił się mokry. Kiedy piekę pizze mięso przykrywam papierem żeby za bardzo się nie wysuszyło albo daje na górę jeszcze ser no a reszta jak w przepisie też jest pyszna :D Pozdrawiam Cytuj
arabika Opublikowano 4 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2006 chciałam jeszcze powiedzieć ze ta pizza jest także bardzo dobra kiedy zamiast miesa wieprzowego damy pokrojone piersi z kurczaka :D Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.