Anna22 Opublikowano 5 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2006 Knedle :) 3 czerstwe kajzer :) 1,5 szklanki mąki :oops: ok.2 szklanek mleka :oops: 3 jajka :oops: 100 g boczku, sól Kajzerki pokroić w drobną kostkę. Boczek posiekać i stopić na patelni. skwarki wyjąć , a na tłuszczu , który się wytopił podrumienić bułkę.Ostudzić. Zalać mlekiem roztrzepanym z zółtkami.Odstawić na 15 minut. Zalane mlekiem kajzerki wymieszać z mąką. Dodać skwarki.Posolić do smaku. Delikatnie połaczyć z ubitą z białek pianą.Formować knedle, wkładać je na osolony wrzątek i gotować 10 minut. :D knedle te świetnie smakują z sosem grzybowym i z innymi sosikami i gulaszami. Można je robic też bez boczku . Ja czesto dodaje jeszcze do masy posiekaną natke pietruszki. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.