pszczółka maja Opublikowano 6 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2006 cukinia, litr wody, 1/2 szkl. octu 10%, 1 łyżka cukru, 1 łyżeczka soli Cukinie pokroić w słupki i posolić. Odstawić na 3 godziny. Zagotować ze wszystkich skłądników zalewę. Do słoika włożyć koper (suszony), chrzan, ząbek czosnku kilka ziaren goczycy ( jak do ogórków)., następnie cukinę zalać zalewą. Pasteryzować słoiczki. Cukinia bardzo smaczna doskonale nadaje się jako surówka do obiadu. Cytuj
monia79 Opublikowano 23 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2007 Maju a ile pasteryzujesz cukinię tak jak na ogórki? Cytuj
Dorota Opublikowano 3 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2011 Zrobiłam sobie kilka słoiczków takiej cukinii, teraz słoiczki leżakują w piwnicy... 🙂 Ja pasteryzowałam tę cukinię 10 minut. Dziękuję za przepis i pozdrawiam 🙂 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi