pszczółka maja Opublikowano 6 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2006 7,5 kg ogórków, 1 kg marchwi, 1/2 kg cebuli, 1/2 kg pietruszki (korzeń), szklanka octu 10%, 15 dag soli, 25 dag cukru, 1/2 l oleju. Ogórki obrać pokroić w plastry, marchewkę i pietruszkę starkować na tarce, cebulke pokroić w plastry (można również ja poszatkować). Posolić wszystko i dodać cukier. Odstawić na 30 min. Dodać olej i ocet, wymieszać i włożyć do słoików (wraz z powstałą zalewą). Pasteryzować (10 min. w słoikach). Sałatka doskonałą do obiadu, ale również jako dodatek do kanapek z wędliną. Cytuj
gosiek50 Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 Robiłam tą sałatkę wiele razy , ale nigdy nie dawałam pietruszki,teraz jak będe robić to zrobię z pietruszką, :D Pozdrawiam Cytuj
Joannaw Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2010 mam pytanie czy ta zalewe z octu sie gotyje czy wlewa odrazu do ogorkow? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.